Casa de brokeraj Target Capital recomanda cumpararea actiunilor producatorului de echipamente pentru industria gazelor Armax Gaz (ARAX) si ale producatorului de nutreturi animale Nutricom Oltenia (NUTE).

Analistul Andrei Radulescu al casei de brokeraj vede un pret-tinta pentru actiunile Armax Gax in urmatoarele 12 luni de 0,125 lei/actiune, cu 19% mai ridicat decat ultima cotatie din piata, de 0,1010 lei.

In primele sase luni ale anului cifra de afaceri a companiei a crescut cu 7% la 23,4 milioane lei (5,5 milioane euro) si a obtinut un profit in urcare cu 267%, la 2,3 milioane lei (0,5 milioane euro).

“Consideram favorabila evolutia rezultatelor companiei la 6 luni, iar in acest context revizuim pretul-tinta pentru urmatoarele 12 luni la 0,125 lei”, se arata in raportul de analiza.

De asemenea, pentru Nutricom analistul vede un pret-tinta de 1,12 lei, cu 38% mai mare decat ultima cotatie de 0,7 lei/actiune.

Recomandarea de cumparare si a pretului-tinta ridicat este motivata de Radulescu datorita rezultatelor financiare din primele sase luni ale anului al producatorului de nutreturi.

In perioada ianuarie-iunie, Nutricom a obtinut o cifra de afaceri de 75,8 milioane lei (19,6 milioane euro), cu 24% mai mare decat in primele sase luni ale anului trecut. Profitul inregistrat in aceeasi perioada a fost de 4,16 milioane lei (0,98 milioane euro), de circa 12 ori mai mare decat rezultatul din perioada similara din 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
Motivul pentru care un investitor major NU a ales Romania, ci Ungaria