Proiectul saptamanii: Cea mai scumpa cladire de birouri vanduta in Romania

Germanii de la Deutsche Bank au platit peste 120 milioane de euro pentru cladirea BOC Tower, parte a proiectului Upground, aceasta fiind cea mai scumpa cladire de birouri vanduta vreodata in Romania.
Cladirea este amplasata in apropierea bulevardului Dimitrie Pompeiu si este dezvoltata de Upground Estate, a carei actionari sunt companiile Milabrin Limited si Tomafer Limited, ambele inregistrate in Cipru, potrivit informatiilor de la Registrul Comertului.

BOC Tower are o suprafata inchiriabila de 57.000 mp, dezvoltata pe sapte etaje, si o parcare subterana cu trei niveluri. Pana in prezent, cladirea a fost pre-inchiriata in proportie de 75%, chiria medie ceruta in zona fiind de 14 euro/mp/luna.

Preluarea cladirii de birouri face parte din tranzactia semnata in mai 2008, prin care RREEF Real Estate urma sa preia proiectul Upground in schimbul a 341 milioane de euro, tranzactia fiind o vanzare-cumparare la termen (forward purchase).

Vanzatorii, un grup de fonduri de investitii, reprezentat in Romania de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, au fost asistati juridic de firma de avocatura Biris Goran, in timp ce cumparatorul a fost reprezentat de Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

Pana la aceasta tranzactie, cea mai scumpa cladire de birouri vanduta pe piata locala a fost America House, amplasata in zona Piata Victoriei. Dezvoltatorul Globe Trade Centre (GTC) a vandut proiectul de birouri companiei AEW Europe, afiliata grupului francez Natixis Global Asset Management, in anul 2007, in schimbul sumei de 120 milioane de euro.

Citeste si Deutsche Bank a virat a doua transa din tranzactia de 340 mil. euro. Urmeaza banii pentru rezidential.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri