Compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania a intrat pe piata certificatelor energetice prin lansarea programului de performanta energetica a cladirilor. Tarifele practicate de companie pleaca de la 0,34 euro/mp construit pentru cladirile de birouri si ajung pana la un euro/mp pentru apartamente.
In prima faza, compania isi propune sa lucreze cu doi-trei colaboratori, urmand sa isi consolideze echipa in functie de cererea primita. Pana in prezent, Coldwell Banker a primit cereri in special de la dezvoltatorii imobiliari care sunt obligati sa aiba certificate energetice la receptia apartamentelor.

„Am lansat programul de performanta energetica a cladirilor la inceputul anului, insa cat timp aceste certificate nu vor fi 100% obligatorii lucrurile se vor misca greu. Este prea devreme pentru a fixa o tinta pe aceasta piata, vrem doar sa ne oferim serviciile pe acest segment la fel cum o facem si pe celelalte”, a explicat Valentin Ilie, CEO al companiei Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Cele mai mici tarife pornesc de la 0,34 euro/mp pentru cladirile de birouri, in timp ce pentru cladirile rezidentiale variaza intre 0,6 si 1 euro/mp. Obligativitatea certificatelor energetice a fost amanata cu trei luni, urmand sa fie introdusa de luna luna viitoare.

„Certificatul releva costurile cu exploatarea unei cladiri. Aceste costuri sunt analizate din cinci puncte de vedere: incalzire, apa calda de consum, iluminat, climatizare si ventilare mecanica. Cladirea este apoi incadrata in una din cele sapte clasa energetice notate de la A la G”, explica Valentin Valeanu, auditor energetic pentru in cadrul ompaniei Coldwell Banker.

Coldwell Banker Affiliates of Romania ofera servicii de consultanta si brokeraj pe toate segmentele pietei: rezidential, birouri, industrial, retail, terenuri si investitii. In prezent, compania are opt sucursale: cinci in Bucuresti si trei in afara Capitalei: Campulung, Brasov si Piatra Neamt.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri