Firmele de leasing si societatile de credite de consum au primit anul trecut de la actionarii straini injectii de capital de peste 124 milioane euro, in crestere cu 9% fata de 2008, cand insumau 114 milioane euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).
In 2009, cea mai mare infuzie de capital a fost facuta de Ralfi IFN, ai carei actionari i-au majorat capitalul social cu 23,28 milioane euro, in doua etape: cu 15,29 milioane euro in mai si cu 7,99 milioane euro in iunie, potrivit NewsIn.

Fortis Lease Romania a primit 21,14 milioane euro la capitalul social, Romstal Leasing a primit un aport total de peste 16,15 milioane euro, in vreme ce Afin Leasing IFN si-a marit capitalul cu circa 12,46 milioane euro, iar Domenia Credit IFN - cu 9,99 milioane euro.

La randul lor, actionarii britanici ai Provident Financial Romania au avut un aport de 6,86 milioane euro la capitalul companiei, Mercedes-Benz Leasing IFN a primit un aport de 4,58 milioane euro la capital, iar Unicredit Leasing Corporation IFN a primit 3,07 milioane euro la capitalul social, potrivit datelor ONRC.

De asemenea, actionarii ALD Automotive au suplimentat capitalul companiei cu 2,92 milioane euro in aprilie, cei ai Cofidis IFN au contribuit cu 2,033 milioane euro, iar Piraeus Leasing a primit 1,92 milioane euro de la actionarii straini.

Unii jucatori din piata au declarat in ultima vreme ca firmele de leasing au primit aporturi suplimentare de capital mai ales pentru a acoperi cresterea provizioanelor, in conditiile in care numarul rau-platnicilor a crescut constant in 2009.

Potrivit estimarilor, firmele de leasing din Romania au pe stoc peste 10.000 de masini recuperate de la clientii care nu si-au mai putut plati ratele si pe care incearca sa le revanda. Autovehiculele recuperate sunt revandute de cele mai multe ori in pierdere.

In 2009, companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 814 milioane euro, in crestere cu 46% fata de 2008, cand insumau 558 milioane euro, potrivit datelor ONRC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri