Target Capital recomanda cumpararea actiunilor Armax Gaz

Analistul Andrei Radulescu recomanda achizitia titlurilor Armax Gaz (ARAX) si ofera un pret-tinta pentru urmatoarele 12 luni de 0,164 lei/actiune, cu 18% mai mare decat ultima cotatie din piata.

“Pretul tinta a fost determinat prin ponderea rezultatelor din analizele DCF si comparativa. In ceea ce priveste analiza DCF am incorporat majorarea de capital social”, se arata in raportul de analiza Target Capital. Recomandarea a fost ridicata de la mentinere la cumparare pe baza evolutiei recente a actiunilor pe piata Rasdaq.

In urma cu aproximativ o luna, pretul-tinta oferit de casa de brokeraj era de 0,165 lei/actiune.

Consiliul de Administratie al societatii au aprobat in luna mai majorarea capitalul cu 963.745 lei pana la 61,39 milioane lei.

“Cu toate acestea, atragem atentia cu privire la factorii de risc din plan macroeconomic, international si intern. Pe plan mondial am asistat in ultima perioada la amplificarea semnalelor de dezaccelerare economica, in principal in Statele Unite. De asemenea, se mentioneaza criza finantelor publice manifestata indeosebi in Europa”, explica Radulescu.

In primul trimestru al anului, Armax Gaz a obtinut un profit net de 2,1 milioane lei, de patru ori mai mare decat in perioada similara din 2009, iar afacerile s-au majorat de patru ori la 29,6 milioane lei.

Pentru acest an, societatea si-a bugetat o cifra de afaceri de 92 milioane lei, cu 19% mai mare decat rezultatul din 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri