Casa de brokeraj Target Capital recomanda mentinerea actiunilor Avicola Buzau (AVZU) si ofera un pret-tinta pentru urmatoare 12 luni de 0,053 lei, cu 56% mai mare decat ultima cotatie din piata.

In primele sase luni ale anului, cifra de afaceri a urcat cu 0,2%, la 55,5 milioane lei, in timp ce compania a inregistrat pierderi din exploatare de 0,1 milioane lei.

Din operatiunile financiare, compania a consemnat pierderi de 2,2 milioane lei, pe fondul majorarii cheltuielilor financiare cu 10,7%. Avicola Buzau a obtinut pierderi de 2,4 milioane lei in primul semestru.

“Apreciem nefavorabila evolutia rezultatelor companiei in prima jumatate a anului curent. Cu toate acestea, notam trecerea in teritoriu pozitiv a rezultatului din exploatare in trimestrul al doilea”, afirma Andrei Radulescu, analist la Target Capital, intr-un raport de analiza.

El mai afirma ca evolutia recenta a indicatorilor macroeconomici din Statele Unite si China, precum si criza finantelor publice din Zona Euro exprima premise nefavorabile pentru evolutia economiei mondiale in ultimele luni ale anului si primele luni din 2011.

De asemenea, perspectivele contractioniste ale economiei locale si semnalele de dezaccelerare a economiei mondiale l-a determinat pe Radulescu sa recomande mentinerea titlurilor, deci potentialul de evolutia a actiunilor in urmatoarele 12 luni s-ar putea incadra in categoria “Buy”.

“Pretul-tinta a fost determinat prin ponderarea rezultatelor din analizele DCF si comparativa. In ceea ce priveste analiza DCS, am incorporat rezultatele financiare la 6 luni, am redus previziunile de evolutia a cifrei de afaceri si marjei EBIT in 2010 (noile previziuni indica o stagnare a vanzarilor si o marha EBIT de 1%) si am actualizat scenariul macroeconomic”, se mai arata in raportul de analiza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si