Proiectul saptamanii: Gold Plaza, ultimul mall care se deschide in 2010

Centrul comercial Gold Plaza din Baia Mare, dezvoltat de compania ungara Futureal si fondul austriac de investitii Immofinanz, va fi deschis pe 4 noiembrie, fiind ultimul mall planificat spre livrare in acest an si avand un grad de ocupare de peste 80% in prezent.

Lucrarile de constructie si finisaje au intrat pe ultima suta de metri, cladirea Gold Plaza fiind aproape de finalizare. Centrul comercial va gazdui aproximativ 100 de retaileri, pe o suprafata inchiriabila de circa 30.000 mp, se arata in comunicatul Futureal si Immofinanz.

Cei mai importanti chiriasi sunt hipermarketul Cora - cu o suprafata totala de aproximativ 7.600 mp, C&A, New Yorker, Deichmann, Takko, Leonardo, LC Waikiki, Domo, House of Art, San Francisco, Fox, Douglas, Centrofarm, Orsay, Best of Bowling, Kenvelo, Jeans Club si Cinema City – cu sase sali, agentul de inchiriere fiind compania de consultanta imobiliara Colliers International.

Acesta este al treilea si ultimul mall care va fi deschis in acest an, dupa Atrium Center de la Arad si Sun Plaza din Bucuresti.

In luna septembrie a anului trecut, reprezentantii fondului de investitii Immofinanz spuneau ca au cheltuit jumatate din bugetul de 97 milioane de euro alocat pentru constructia mall-ului Gold Plaza, care ar fi trebuit sa se deschida in septembrie anul curent.

Fondul austriac detine 75% din actiunile centrului comercial, urmand sa preia restul actiunilor de la Futureal dupa finalizarea proiectului.

In Romania, Immofinanz detine 50 de proprietati imobiliare, cu o valoare de 897 milioane euro. [Citeste si Cum s-a erodat valoarea proprietatilor detinute de Immoeast in Romania]

Printre proprietatile austriecilor se numara centrele comerciale Polus Center din Cluj-Napoca, Euromall Pitesti si Armonia Center din Arad, precum si cladirile de birouri S-Park, Bucharest Coprorate Center, Pipera I, Iride, Victoria Park si Global Business Center, toate aflate in Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Citește și
Cum să te ferești de promoțiile înșelătoare din magazine
Setari Cookie-uri