Aprobarea prospectului de listare de catre CNVM a Fondului Proprietatea a ridicat pretul mediu al actiunilor FP in luna decembrie pana la 0,5 lei, se arata intr-un raport de analiza realizat de Intercapital Invest.

Fluctuatia ascendenta a pretul a fost determinata si de faptul ca din 22 decembrie schimburile intre actionari la Depozitarul Central au fost suspendate, urmand ca acestea sa se reia dupa listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti in luna ianuarie.

Listarea FP este estimata sa aiba loc in data de 25 ianuarie.

In luna noiembrie, pretul mediu la care se realizau schimburile pe piata OTC era de 0,478 lei/actiune.

Cel mai mare pret al actiunilor de la inceperea procedurilor de trecere a Fondului sub administrarea Franklin Templeton a fost inregistrat in luna aprilie 2010, cand KPMG, Darian si JPA Audit&Consultanta au fost selectate pentru evaluarea activelor in vedere listarii.

“Pretul actiunilor FP a urmat, in general, evolutia pietei de capital. Astfel, actiunile au crescut in prima jumatate a anului 2007, de la aproximativ 0,40 lei/actiune pana la un maxim de aproximativ 0,62 lei/actiune in luna iunie a acelui an. In continuare, preturile au scazut continuu, pana un minim de aproximativ 0,1 lei/actiune in noiembrie-decembrie 2008, urmand criza pietelor de capital. Dupa acest moment, pretul s-a inscris pe o tendinta ascendenta, pentru ca in trimestrul II din 2010 sa urmeze corectia generala a pietei de capital”, se arata in raportul Intercapital Invest.

Cititi si Anul 2010 pentru Fondul Proprietatea in 60 de secunde


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
Oltchim se retrage de pe Bursa dupa intrarea in faliment