In cartiere precum Drumul Taberei, Colentina sau Berceni preturile apartamentelor noi sunt cu pana la 15% mai mici decat preturile apartamentelor vechi din aceleasi zone, arata o analizata a portalului imobiliare.ro realizata in exclusivitate pentru wall-street.ro.
In prezent, pretul mediu pentru un apartament vechi amplasat in cartierul Berceni din Bucuresti este de 1.002 euro/mp, in timp ce pentru un apartament nou aflat in acelasi cartier, pretul mediu este cu 15,4% mai mic, ajungand la 848 euro/mp, potrivit datelor furnizate de portalul imobiliare.ro.

Aceeasi situatie se intalneste si in cartierul Drumul Taberei. In aceasta zona, pretul mediu cerut pentru un apartament vechi este de 1.021 euro/mp, iar pentru o locuinta noua pretul mediu coboara cu 11,3%, pana la 906 euro/mp.

De exemplu, in zona Bulevardul Timisoara din cartieur Drumul Taberei, o garsoniera noua, decomandata, aflata la etajul 2/3, cu o suprafata utila de 42 mp, are un pret de 37.500 de euro plus TVA. In acelasi cartier, in apropiere de strada Sibiu, o garsoniera semidecomandata, aflata la etajul 3/9 intr-un bloc construit in anul 1977, cu o suprafata utila de 37 mp, are un pret de 36.000 de euro.

“Chiar daca pretul joaca un rol decisiv, amplasamentul face de multe ori diferenta. Multi cumparatori nici nu au o preferinta clara pentru apartamente vechi sau noi. In multe cazuri, blocurile vechi au un amplasament atractiv si beneficiaza de o buna infrastructura, in timp ce multe din constructiile noi lasa de dorit la acest capitol”, ne-a explicat Adrian Erimescu, director general al imobiliare.ro.

Ce se intampla in alte orase


Paradoxul preturilor mai mici pentru apartamentele noi este intalnit si in alte orase in afara Bucurestiului. De exemplu, in Cluj-Napoca, pretul mediu cerut pentru un apartament vechi este de 1.036 euro/mp, in timp ce pentru un apartament nou pretul mediu este cu 9% mai mic, osciland in jurul valorii de 943 euro/mp.

Si in Timisoara apartamentele noi sunt mai ieftine comparativ cu cele vechi. Pentru o locuinta veche, proprietarii si agentii cer in medie 787 euro/mp, iar pentru o locuinta nou din aceeasi zona pretul mediu solicitat este de 784 euro/mp, cu 0,4% mai mic, potrivit datelor de la imobiliare.ro.

Actionarul majoritar al imobiliare.ro (60% din actiuni) este fondul de investitii Broadhurst Investment LTD, administrat in Romania de compania New Century Holdings (NCH), care mai controleaza pe piata locala si retailerul online okazii.ro, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Citeste si
Chiriile la casele noi, tot mai atractive.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri