72% dintre companii restrictioneaza accesul angajatilor la retelele sociale, acestea fiind percepute ca avand un risc ridicat pentru securitatea IT a companiei, alaturi de alte servicii de file sharing, rezulta dintr-un studiu realizat de Kaspersky Lab si B2B International la care au participat 1.300 de specialisti IT din 11 tari.
Accesul la retelele sociale este complet blocat in 53% dintre companii, in timp ce alte 19% restrictioneaza astfel de activitati prin diferite masuri. Socializarea online a devenit a doua cea mai interzisa activitate in timpul serviciului, dupa cea de partajare de fisiere prin retelele peer-to-peer. Printre alte activitati interzise de companii se numara si online gaming-ul, accesarea de site-uri cu un continut neadecvat, streaming-ul video si serviciile de mesagerie instant.

Cand au fost intrebate cu ce asociaza cea mai periculoasa activitate desfasurata de angajati, 35% dintre companii au raspuns retelele sociale.

„Companiile sunt ingrijorate atat de productivitate, cat si de securitate, de aceea anumite activitati ale angajatilor sunt restrictionate”, spune Costin Raiu, director al Global Research & Analysis Team la Kaspersky Lab. „Socializarea online este privita ca fiind consumatoare de timp, dar si ca sursa potentiala de atacuri informatice, deci o amenintare asupra informatiilor confidentiale din companie”, completeaza acesta.

Recent, retelele sociale au devenit un canal major de raspandire a malware-ului, datorita popularitatii lor si vulnerabilitatilor foarte raspandite in platformele online. De exemplu, cea mai notabila vulnerabilitate din Twitter a dus la infectarea cu malware atunci cand utilizatorul nu facea decat sa vizualizeze un mesaj. Conform Kaspersky Lab, retelele sociale reprezinta tinta mai multor atacuri informatice.

Ce parere aveti despre decizia acestor companii? Vi se pare una buna? Comentati mai jos.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri F