29 Iulie 2011

Cum poate Google+ sa distruga Facebook: Top 10 facilitati care vor face diferenta



Google+, reteaua sociala a gigantului american, se bucura de un start bun, in conditiile in care baza utilizatori numara deja 20 de milioane de membri. Cu toate acestea, va fi nevoie de mai mult efort pentru a depasi Facebook. Iata cateva dintre facilitatile care i-ar putea convinge pe utilizatori sa opteze pentru Google+ in detrimentul celei mai populare retele de socializare a momentului.

Jocurile, un magnet pentru utilizatori

O mare parte din succesul Facebook se datoreaza unor jocuri online precum Farmville sau Cityville. In ciuda faptului ca uneori pot reprezenta un motiv de iritare, acestea atrag zilnic milioane de utilizatori, potrivit BusinessInsider.

Lasati dezvoltatorii sa isi faca treaba

Dezvoltatorii sunt nerabdatori sa inceapa sa creeze aplicatii utile pentru Google+, in acest fel reteaua sociala putand deveni un instrument cu o mare productivitate pentru utilizatori. Chiar daca reteaua sociala a gigantului american a anuntat deja ca urmeaza sa dezvolte aplicatii, cu cat acest lucru se va intampla mai repede cu atat mai bine.

Liber pentru conturile brandurilor si ale companiilor

Brandurile si companiile vor sa fie acolo unde este si publicul lor. In ultima perioada, Google+ a renuntat la paginile unor marci si ale unor vedete, desi a anuntat ca le va reintroduce in curand. Astfel de pagini s-au bucurat de un real succes pe Facebook, deci Google+ ar trebui sa urmeze acelasi model.

Sursa foto: Facebook


O integrare mai buna in Gmail

Singura optiune pentru mesagerie instant in Google+ este Gmail. Desi serviciul este apreciat, utilizatorii sustin necesitatea vizualizarii conturilor de mesagerie in interiorul Google+, astfel incat sa nu fie nevoiti sa penduleze intre cele doua servicii.

O cautare mai usoara a utilizatorilor

Un alt element care ar trebui imbunatatit ar fi facilitarea cautarii unor persoane care nu fac parte din reteaua directa de contacte. In prezent, a cauta pe cineva in cadrul Google+ va deschide o fereastra clasica in motorul de cautare Google.

In care cerc de prieteni ma aflu?

In momentul in care cineva te adauga intr-un anumit cerc de prieteni poti observa doar cine mai face parte din respectiva retea. Google+ ar trebui sa introduca o facilitate prin care utilizatorii pot vedea in care cerc de prieteni au fost adaugati.

Din Google+ pe Twitter

Pentru cei care utilizeaza diferite retele de socializare, o mai buna integrare cu Twitter ar reprezenta un avantaj.

Google+ Sparks

Sparks este un feed de informatii alese de tine in functie de preferintele tale. Poti folosi acest feature pentru a afla informatii “fierbinti” despre ce se mai intampla in anumite industrii. Google+ ar trebui sa integreze in aceasta optiune Google Reader, pentru a facilita accesul utilizatorilor la stiri.

Un newsletter al zilei

LinkedIn a lansat la inceputul acestui an un serviciu ce permite agregarea celor mai populare link-uri intr-un newsletter zilnic. Denumit LinkedIn Today, serviciul reprezinta o modalitate de a fi informat asupra noutatilor.

Optiunea "Hangouts" si pe iPhone

“Hangouts” este versiunea Google+ a video chat-ului de grup, in timp ce Facebook ofera doar optiunea de chat prin intermediul Skype intre doua persoane.

Google+ ar putea face accesibila aceasta facilitate si pentru telefoanele inteligente sau tablete.




Citeste si