Actionarii Facebook ar putea fi chemati in instanta de catre Germania, statul considerand ca software-ul “facial recognition” care identifica utilizatorii dupa trasaturile fetei incalca dreptul la viata privata si de protectie a datelor, scrie Guardian.co.uk.
Instrumentul incearca sa identifice, din miliarde de fotografii incarcate pe reteaua sociala, persoanele care se regasesc in poze. Lansarea sistemului a avut loc in iunie, multi utilizatori nefiind de acord cu acest instrument, desi exista posibilitatea dezactivarii.

Oficialii institutului de protectie a datelor de la Hamburg a somat Facebook sa puna stop rularii aplicatiei in Germania si sa stearga toate datele utilizatorilor identificati din iunie pana in prezent cu ajutorul acestui sistem. Autoritatile germane ameninta Facebook cu amenda de pana la 300.000 euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri