Recent lansata retea sociala Google+ ar putea atrage intr-un an 22% din adultii internauti din SUA, depasind astfel Twitter si LinkedIn in regiune si devenind a doua cea mai folosita retea sociala dupa Facebook, conform unui studiu realizat de Bloomberg/YouGov, scrie Businessweek.com.
Google+ a atras deja 13% din adultii din SUA si va mai atrage inca circa 9 puncte procentuale intr-un an, conform studiului mai sus mentionat. In aceeasi perioada de timp, Facebook va pierde 2 puncte procentuale din adultii din State, ajungand la 69% cota. Twitter si LinkedIn vor continua sa isi creasca baza de utilizatori, dar intr-un ritm mai slab.

Twitter va creste cu circa 3 puncte procentuale in randul adultilor din SUA in urmatorul an, atingand o cota de 20%. LinkedIn va creste cu circa 2 puncte procentuale, atigand tot circa 20% din adultii internauti din SUA.

Avand in vedere ca, in general, SUA "dicteaza" trendurile in ceea ce priveste retelele sociale lansate in regiune, este foarte posibil ca aceste cifre sa devina, treptat, valabile si pe plan mondial.

Lansat in iunie, Google+ creste mai rapid decat au facut-o Facebook si MySpace la inceputurile lor. Serviciul a atras circa 25 milioane de utilizatori la nivel global in mai putin de o luna, conform estimarilor comScore. Facebook are peste 750 milioane de useri activi.

“Google+ urmareste pasi similari cu Facebook, la inceputuri – incita un grup relativ redus de entuziasti”, a declarat Michael Nardis, sef al institutiei YouGov.

Studiul a fost realizat pe circa 1.000 de internauti cu varste de peste 18 ani, in perioada 29 iulie – 2 august.

Crezi ca Google+ va deveni intr-un an a doua cea mai folosita retea sociala? De ce (nu)? Comenteaza mai jos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri