Daca in anii comunismului Romania a avut o relatie privilegiata cu China, legaturile s-au deteriorat de la Revolutie incoace, astfel ca investitiile derulate de asiatici s-au redus pana la cateva zeci de milioane de dolari anual.
Premierul Boc impreuna cu reprezentanti din Executiv si din mediul de afaceri au plecat in China, la mijlocul saptamanii, intr-o delegatie pentru atragerea de investitori.

Reprezentantii Guvernului discuta cu potentialii investitori chinezi despre realizarea unor proiecte precum reactoarele 3 si 4 de la centrala nucleara Cernavoda, noi capacitati de carbune Termoelectrica la Doicesti, autostrada Sibiu-Pitesti, linia de metrou Bragadiru-Voluntari, podul rutier peste Dunare Braila-Tulcea, precum si despre vanzarea la bursa a 15% din actiunile Transelectrica.

Dar, cum credeti ca arata o discutie intre premier si presedintele tarii, Traian Basescu, pe axa Beijing – Bucuresti?

wall-street.ro si-a imaginat un astfel de dialog, pe Facebook, intre cei doi. Ca intotdeauna, va incurajam sa comentati si, daca aveti idei de noi dialoguri fictive intre lideri mondiali, afaceristi sau politicieni, ar putea aparea, de asemenea, pe site, intr-un format similar.

Nota: Acest dialog este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Citeste articolele de sinteza Totul despre deplasarea lui Boc in China si Pierdem trenul de China? Ce este de facut pentru a-i atrage pe asiatici


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri