Bono intra in "clubul miliardarilor" gratie Facebook [VIDEO]

Bono, solistul trupei irlandeze U2, se pregateste sa intre in "clubul miliardarilor", gratie actiunilor pe care le detine in compania Facebook, informeaza contactmusic.com.

Compania sa Elevation Partners, pe care a infiintat-o cu Fred Anderson, fostul director al grupului Apple, a platit 210 milioane de dolari pentru a cumpara actiuni in platforma de socializare Facebook, in anul 2009, iar aceasta investitie isi arata acum roadele, potrivit Mediafax.

Dupa ce compania Facebook a fost evaluata la 65 de miliarde de dolari, la inceputul acestei saptamani, actiunile Facebook pe care le detine Bono valoreaza 975 de milioane de dolari.

In plus, trupa U2 a doborat de curand un record important, "360° Tour" devenind, la sfarsitul lunii iulie, turneul cu cele mai mari incasari din istorie - 736,1 milioane de dolari.

Trupa U2, formata din Bono (voce si chitara), The Edge (chitara, clape si voce), Adam Clayton (chitara bas) si Larry Mullen Jr. (tobe si percutie), a fost fondata in 1976, cand membrii acesteia erau inca adolescenti fara cunostinte aprofundate de muzica. Insa, pana la mijlocul anilor '80, trupa a capatat notorietate la nivel international, remarcata fiind pentru sound-ul sau intens si profund, pentru vocea plina de pasiune a lui Bono si interpretarea la chitara a lui The Edge.

Succesul de care s-au bucurat ca trupa live a fost chiar mai mare decat cel obtinut de pe urma albumelor vandute, pana ce discul din 1987, "The Joshua Tree", a ridicat statutul formatiei de la "eroi la superstaruri", dupa cum a apreciat revista Rolling Stone.

Cel mai recent turneu mondial al grupului, intitulat "360° Tour", promoveaza cel de-al 12-lea album de studio al U2, "No Line On The Horizon", lansat pe 2 martie 2009. Potrivit specialistilor, acest turneu este cel mai scump din istorie, insa strategia trupei irlandeze de marire a capacitatii scenice, cu ajutorul unei uriase scene mobile rotative, o premiera in domeniu, a avut rezultatele scontate.

Fiecare concert a generat incasari medii de 7 milioane de dolari, fiind urmarit, in medie, de aproape 70.000 de spectatori - un nou record in domeniu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri