Barbatul care a accesat ilegal conturile de e-mail si pe cele de pe platforma de socializare Facebook apartinand unor angajati ai unui trust media si unor persoane publice, iar ulterior a facut publice discutii private si fotografii ale acestora a fost retinut de procurori, informeaza DIICOT, citat de Mediafax.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala l-au retinut pe Lazar Marcel Lehel, in varsta de 40 de ani, pentru savarsirea infractiunilor de acces fara drept la sisteme informatice, modificare fara drept si restrictionarea accesului la date informatice, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic si violarea secretului corespondentei, informeaza DIICOT.

Acesta este acuzat ca, in perioada octombrie 2010 - iulie 2011, a accesat fara drept, prin incalcarea masurilor de securitate, conturile de e-mail si conturile aferente platformei de socializare Facebook, apartinand unui numar de sapte persoane, angajati ai unui trust media si alte persoane publice.

Barbatul a restrictionat accesul utilizatorilor de drept la sistemele informatice si a copiat in mod neautorizat informatiile si corespondenta privata stocate in cadrul conturilor partilor vatamate.

Ulterior, el a divulgat continutul corespondentei catre public, prin intermediul retelei de socializare, postand pe conturile personale create special in acest scop - "Micul Fum" si "Thevem Theven" -informatii si date confidentiale, respectiv fotografii, mesaje electronice si alte discutii private purtate de catre partile vatamate pe conturile de socializare si aplicatiile de chat, potrivit sursei citate.

Procurorii DIICOT au facut o perchezitie domiciliara la locuinta lui Lehel, din localitatea Paulis, judetul Arad, de unde au ridicat sistemele informatice utilizate in activitatea infractionala si alte mijloace de proba.

Cercetarile au fost derulate impreuna cu ofiteri de politie din cadrul DCCO - Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice.

Barbatul a accesat ilegal conturile de Facebook si adresele de e-mail ale unor persoane publice, printre care vedetele Pro TV Corina Caragea, Dragos Mostenescu, Laura Cosoi si Roxana Ciuhulescu, dar si ale lui Adrian Cristea si Biancai Dragusanu, si a facut publice discutii personale ale acestora.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri