Birourile din Seul ale Google au fost perchezitionate miercuri de autoritatile antitrust din Coreea de Sud, care investigheaza daca operatorul celui mai folosit motor de cautare din lume a blocat accesul companiilor concurente pe piata de profil.
Potrivit unei surse citate de Bloomberg, investigatia a fost declansata in urma reclamatiilor facute in aprilie de companiile NHN si Daum Communications, cele mai mari companii sud-coreene care ofera servicii de cautare pe Internet, a declarat sursa apropiata anchetei.

Un purtator de cuvant al Google din Tokyo, Robin Moroney, si Kwag Se Boong, purtator de cuvant al Comisiei pentru Comert Corect din Seul, au refuzat sa comenteze.

Coreea de Sud se alatura astfel Statelor Unite si unor tari europene care analizeaza comportamentul pe piata al Google, furnizorul Android, cel mai uzitat sistem de operare pentru smartphone-uri.

Google a respins acuzatiile aduse de NHN si Daum, care impreuna controleaza peste 90% din serviciile de cautare web din Coreea de Sud, ca Google impiedica operatorii de telecomunicatii si producatorii sa includa aplicatii de cautare pe telefoanele care folosesc Android.

"Vom colabora cu autoritatile de reglementare pentru a raspunde oricarei intrebari legata de afacerile noastre", a declarat Moroney.

El a aratat ca Android este o platforma deschisa, iar compania nu cere operatorilor de telecomunicatii sau producatorilor sa includa Google Search sau aplicatii ale Google pe aparatele prevazute cu Android.

Sediul din Seul al Google a fost perchezitionat de politie de cel putin doua ori din august anul trecut, in timpul investigatiilor legate de colectarea ilegala de date de pe Internet privind utilizatorii de smartphone-uri cu sistem Android.

Aparatele smartphone cu sistem de operare Android au reprezentat in trimestrul al doilea circa 43% din piata mondiala, potrivit companiei de cercetare a pietei Gartner. Apple, prin iPhone, detine 18% din aceasta piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri