Amazon.com, cel mai mare retailer online din lume, ia in considerare lansarea unui serviciu pe baza de abonament annual pentru accesul la carti electronice, similar cu Netflix, scrie SlashGear.com.
La fel ca si in cazul abonamentelor pentru filme, abonatii pentru carti vor putea alege ce sa citeasca dintr-o lista de carti mai vechi. Abonamentul s-ar putea ridica la circa 80 $/an. Unele surse sugereaza ca Amazon ar intentiona sa limiteze numarul de titluri pe care utilizatorii le pot accesa lunar.

Publisherii se arata insa ingrijorati de faptul ca accesul nelimitat la multe carti ar duce la scaderea valorii lor pe piata, ducand, in timp, la scaderea vanzarilor. Desi Amazon ofera publisherilor “sume substantiale” pentru participarea acestora, exista anumite “costuri nevazute” pe care publisherii trebuie sa le ia in calcul. “Ce incearca sa faca Amazon este admirabil, dar valoarea cartilor se va reduce”, spune un executiv al unui publisher din SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri