Anterior postul a fost ocupat de Ionut Oprea care a renuntat la functia de director executiv al IAB Romania cu ocazia AGA din 14 iulie 2011, fiind ales ca membru in Consiliul Director, unde coordoneaza si Consiliul de Social Media, dupa o perioada de 4 ani in aceasta functie de conducere.

Obiectivul meu in noul post ocupat este ca IAB Romania sa devina un suport activ pentru dezvoltarea afacerilor membrilor nostri. Cu sprijinul Consiliului Director si al grupurilor de lucru din cadrul IAB Romania intentionam sa furnizam atat membrilor cat si pietei cat mai multe materiale, exemple, seminarii, recomandari si standarde, studii, informatii si oportunitati de networking astfel incat sa devenim un punct de referinta al industriei de publicitate online", spune Anescu.

"Totodata, ca membru activ in reteaua IAB Europe, vom reprezenta interesele membrilor nostri la nivel international, vom comunica si valorifica intr-o cat mai mare masura beneficiile acestei apartenente care aduce o foarte mare valoare pentru Romania si vom facilita furnizarea de knowhow si informatii provenite prin intermediul IAB Europe” continua Ioana Anescu, noul director executiv al IAB Romania

Cristi Petriceanu, presedintele Asociatiei IAB Romania, a declarat cu aceasta ocazie ca preluarea de catre Ioana Anescu a functiei de director executiv al IAB Romania a venit "ca o continuare normala" a activitatii desfasurata de ea pentru asociatie.

Citeste si:

Ioana Anescu este implicata in activitatile IAB Romania incepand din 2009 si anterior a ocupat postul de Secretar Executiv. In acest timp a fost un reprezentant activ al asociatiei in CEE contribuind in numele IAB Romania la valoarea acestei retele, s-a implicat si a organizat diverse grupuri de lucru, a demarat discutii si colaborari cu alte asociatii si autoritati. Este licentiata in Marketing la ASE Bucuresti, lucreaza in marketing si comunicare din 2003, iar din 2008 este o prezenta activa in mediul online.

Asociatia IAB Romania a fost creata in anul 2006 si reuneste cele mai importante companii din domeniul publicitatii pe internet: regii de media, agentii de publicitate, furnizori de servicii în domeniul publicitatii online si publisheri autohtoni.

Asociatia IAB Romania este o asociatie profesionala, fara scop lucrativ, neguvernamentala, apolitica si autonoma, care isi propune sa protejeze si sa promoveze interesele profesionale si investitiile realizate pe piata de publicitate online din Romania, sa elaboreze standarde ale industriei si sa creeze cadrul pentru autoreglementare.

Sursa foto: MarkInstinct.ro