Desi nu se doreste a fi o alternativa pentru Final Cut Pro sau Adobe Premiere, acest update va ajuta utilizatorul obisnuit sa-si gestioneze singur clipurile video pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Presupunand ca acest update va fi disponibil in zona in care locuim, ar trebui sa avem acces la o setare de tipul “Edit video” situata pe contul personal in sectiunea “My Videos” sau pe pagina clipului video selectat. Acolo vom avea trei casute: schimbari rapide, efecte si audio. Schimbarile rapide ofera posibilitatea utilizatorului de a imparti sau de a roti un fisier video cat si de a-i regla luminozitatea, contrastul, temperatura culorii si saturatia. Este disponibila si optiunea “I’m Feeling Lucky” pentru “corectii la un singur click”, facand automat setarile la parametri optimi de vizualizare.

Meniul Quick Fix (schimbari rapide – N.R.) dispune de o facilitate care poate stabiliza imaginile miscate - un fenomen deseori intalnit printre amatorii de capturi video.

Tabul cu “efecte” ofera 14 filtre dezvoltate in colaborare cu Picnik – un serviciu de editare foto pe internet achizitionat de Google in martie 2010. Presetarile schimba tema vizuala a clipului video cu un singur click, permitand realizarea desenelor animate sau a filmelor vintage.

Citeste si:

Tabul audio ofera o modalitate rapida de a schimba sunetul clipurilor video cu melodii licentiate pe YouTube.

Aceasta actualizare pare sa fie diferita fata de primul editor video introdus - TestTube - in iunie 2010 si se axeaza mai mult pe lipirea clipurilor video. Este “user-friendly” si incurajeaza crearea unor clipuri video de calitate.

1. Incearca Google, prin acest program, o extindere in zona software de editare video profesionala?