Intr-adevar, Cubrilovic spune ca Facebook “urmareste si cunoaste fiecare pagina pe care o vizitezi” chiar si dupa ce te deloghezi de la retea, intrucat cook-iurile companiei sunt integrate in computerele personale ale utilizatorilor. Unica solutie pentru “a scapa” de Facebook este sa stergi toate cook-iurile din browser, sau sa folosesti un browser diferit pentru accesarea celei mai mari retele sociale din lume.

In mod surprinzator, Facebook a confirmat informatia, insa s-a aparat spunand ca aceste colectari de informatii previn login-urile neautorizate si, mai mult, informatiile preluate in urma activitatii utilizatorilor sunt sterse rapid.

Un purtator de cuvant al Facebook a subliniat ca “nicio informatie pe care o primim nu este folosita pentru a targeta publicitate”. Un inginer al companiei a spus, la randul sau, ca se cauta o solutie pentru a nu mai fi necesara urmarirea activitatii userilor, insa “va mai dura un timp”.

Citeste si:

Deci, pana la urma, de ce retine Facebook cooki-uri dupa ce te deloghezi de la retea? Compania spune ca aceasta masura este luata pentru a preveni spam-uri si atacuri phishing si a ajuta utilizatorii sa se logheze mai rapid atunci cand doresc acest lucru, fara a fi necesari mai multi pasi.

Atunci cand un utilizator se logheaza pe Facebook de pe un nou computer, site-ul obliga userii sa ofere mai multe informatii despre ei pentru a se asigura ca este, intr-adevar, utilizatorul care se pretinde. Cooki-urile permite Facebook sa sara peste acesti pasi.

Facebook se afla de mai bine de un an aproape continuu “in focul” utilizatorilor si companiilor din cauza lacunelor in sistemul de securitate. “Nu asta ar trebui sa insemne «logout»”, a scris Cubrilovic.