Atat blogurile cat si retelele sociale s-au inghesuit sa comenteze si sa extrapoleze pe marginea subiectului inchiderii fabricii Nokia de la Jucu. Comentariile si parerile duc, in general, in aceeasi directie – Nokia a pierdut tempo in fata concurentilor si sunt nevoiti “sa stranga randurile”.
PETITIE: Desecretizati contractul cu Nokia!

Utilizatorii Twitter din Romania au si creat de altfel o pagina speciala intitulata #FreeJucu pe care cativa oameni au si comentat.

“Le-am acordat incredere si ne-au inselat asteptarile. Afara! Afara Nokia din tara!”, scrie utilizatoarea TheBasarica.

Siropel comenteaza cu umor ca “Apple va lansa telefonul iSurvive special pentru locuitorii din #Cluj si Jucu”, tot pe Twitter, in timp ce MirceaMester spune ca “Si-o fi pus cineva Intrebarea daca muncitorii de la Jucu nu faceau chestiile de eterna mantuiala? Dacat zic, dacat”.

Ultimul comentariu nu se potriveste insa cu parerea generala a mediei online.

1.200 de cititori Wall-Street.ro au completat, in doar cateva ore, sondajul de pe site si aproape 35% dintre ei considera ca responsabila de inchiderea fabricii de la Jucu este legislatia Romaniei, 23% considera ca de vina este Guvernul in timp ce, aproape la egalitate de 18%, respondentii dau vina pe criza financiara si respectiv globalizarea.

Blogul international de tehnologie TechCrunch.com face o scurta trecere in revista a comunicatului oficial al companiei comentand, la finalul articolului, ironic “Joy to the world! What a trainwreck!” (Ce fericire! Ce epava! – n.r.)

Mai departe de articol, interesante sunt comentariile utilizatorilor. Romanul Razvan Tarau se intreaba de ce a mai intrat Nokia in Romania, daca urma sa stea doar trei ani “de profit”. Raspunsul a venit rapid, de la Sebastian Moser, IT manager la compania Cemper.

“Este putin probabil ca investitia sa fi devenit profitabila in atat de scurt timp. Deci de ce au venit? Cel mai probabil pentru ca au presupus ca vor fi in aceeasi pozitie de piata in care erau in urma cu cativa ani”, spune Moser.

Tot pe TechCrunch.com a raspuns si un reprezentant al Nokia, tot la comentariul lasat de roman.

“Multumim pentru comentariu, Razvan. Stim ca este foarte dezamagitor pentru angajatii nostri si actionarii din Romania. Mediul de business s-a schimbat de cand am infiintat fabrica de la Jucu. In prezent, furnizorii si pietele de desfacere pentru telefoanele fabricate la Cluj sunt in Asia si Clujul nu poate oferi nici proximitatea nici beneficiile maxime. Trebuie sa avem grija sa ramanem competitivi. Vom oferi un program corect de compensari pentru a sprijini angajatii Nokia si comunitatea locala pe parcursul acestei schimbari dificile”, scrie Phil, de la Nokia Conversations, pe TechCrunch.com.

Utilizatorul William Kwill spune ca firme precum Nokia si RIM nu trebuie sa uite cuvintele cheie “inovati, inovati, inovati” in timp ce Tee Bee subliniaza ca este o zi foarte trista pentru Romania si angajatii Nokia din tara.

Marius Scarlatescu, manager 123Flori.ro, scrie pe blogul sau ca Romania a invatat astazi “o lectie dura de economie, si anume faptul ca baza unei cresteri sanatoase nu e data de mari investitori, ci de mult-hulitele IMM-uri”.

“Un gigant de gen Nokia poate oricand sa se mute in alta tara mai “interesanta” (aviz celor fericiti ca HP sau IBM care se uita inca la noi) in timp ce un antreprenor cu 10-15-20 de angajati nu va putea nicicand sa plece in Asia sau in Rusia, el va tot incerca sa traga aici si sa dea salarii celor 10-15-20”.

Pe pagina de Facebook a Wall-Street.ro
internautii s-au aratat de asemenea intristati de stire, Marius Chereches subliniind ca “ne-au spus nemtii ca asa se va intampla, dar speram sa fie mai tarziu” in timp ce Marie Ivascu se intreaba, retoric, “cum sa dai "like" la un asemenea articol?”

Tu ce parere ai de inchiderea fabricii Nokia de la Jucu? Ai observat comentarii interesante pe Internet? Semnaleaza cititorilor Wall-Street.ro!
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri