Compania americana Apple permite de saptamana aceasta achizitia de muzica si filme de pe canalul iTunes, pana in prezent nedisponibil romanilor, conform companiei americane.
Utilizatorii autohtoni posesori de iPhone-uri, iPad-uri, iPod Touch-uri precum si computere vor putea achizitiona muzica si filme de pe iTunes Store. Pretul unei melodii este de 1 euro in tmp ce un album intreg are pret variabil.

Plata se face, la fel ca pe App Store, magazinul de aplicatii al companiei, prin card bancar.

De pe iTunes, romanii au de ales dintre peste 13 milioane de melodii, fara DRM, precum si audio book-uri.

1. Crezi ca vor cumpara romanii filme si muzica de pe iTunes?




Pe forumuri romanii saluta deschiderea iTunes, desi unii utilizatori spun ca nu cred ca se va bucura de succesul international. “Nu cred ca o sa aiba vanzari, cel putin nu comparabile cu alte tari europene. Romanii, sa dea bani pe muzica? Primul programul instalat pe calculatorul lor este DC++ si YM”, spune, pe Softpedia, un utilizator.

Cand vor avea romanii salariile celor din afara, atunci isi vor cumpara muzica de pe iTunes. Momentan suntem prea saraci ca sa ne permitem lucruri ieftine”, comenteaza un altul, in timp ce unii dintre utilizatori spun ca intampina probleme la achizitie.

Majoritatea insa aplauda intrarea iTunes si in Romania.

Apple a lansat iTunes in 2003, devenind, in timp, unul dintre principalii concurenti ai sistemelor traditionale de achizitie de muzica. La scurt timp a intrat si in multe tari din Europa, Romania nefiind insa pe lista, cel mai probabil din cauza ratei mari a pirateriei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri