Utilizatorii autohtoni posesori de iPhone-uri, iPad-uri, iPod Touch-uri precum si computere vor putea achizitiona muzica si filme de pe iTunes Store. Pretul unei melodii este de 1 euro in tmp ce un album intreg are pret variabil.

Plata se face, la fel ca pe App Store, magazinul de aplicatii al companiei, prin card bancar.

De pe iTunes, romanii au de ales dintre peste 13 milioane de melodii, fara DRM, precum si audio book-uri.

1. Crezi ca vor cumpara romanii filme si muzica de pe iTunes?


Citeste si:

Pe forumuri romanii saluta deschiderea iTunes, desi unii utilizatori spun ca nu cred ca se va bucura de succesul international. “Nu cred ca o sa aiba vanzari, cel putin nu comparabile cu alte tari europene. Romanii, sa dea bani pe muzica? Primul programul instalat pe calculatorul lor este DC++ si YM”, spune, pe Softpedia, un utilizator.

Cand vor avea romanii salariile celor din afara, atunci isi vor cumpara muzica de pe iTunes. Momentan suntem prea saraci ca sa ne permitem lucruri ieftine”, comenteaza un altul, in timp ce unii dintre utilizatori spun ca intampina probleme la achizitie.

Majoritatea insa aplauda intrarea iTunes si in Romania.

Apple a lansat iTunes in 2003, devenind, in timp, unul dintre principalii concurenti ai sistemelor traditionale de achizitie de muzica. La scurt timp a intrat si in multe tari din Europa, Romania nefiind insa pe lista, cel mai probabil din cauza ratei mari a pirateriei.