Incepand de marti, sute de milioane de link-uri vor fi trecute printr-un filtru implementat in reteaua sociala de firma de securitate web Websense.

Scanarea va lua in calcul paginile pe care utilizatorii ajung daca apasa pe link-urile de pe Facebook, cautand troieni, atacuri phishing, botneti si alte pericole.

Daca sistemul nu detecteaza vreo problema, utilizatorii vor putea accesa site-ul absolut normal, fara vreun semn ca site-ul a fost scanat in prealabil. Atunci cand este detectat un pericol, Facebook va afisa un ecran ce avertizeaza utilizatorii, oferind totodata mai multe informatii. Daca utilizatorii doresc sa intre totusi pe site, accesul le va fi permis.

Citeste si:

“Facebook reprezinta o tinta foarte mare pentru infractorii online. Vom proteja toti cei peste 750 milioane de utilizatori”, a declarat Spencer Parker, de la Websense.

Seful companiei de securitate a subliniat ca Websense nu va primi absolut nicio informatie personala despre utilizatorii Facebook si serviciul oferit de ei nu va avea nicio consecinta la nivel de viata personala.

Luna trecuta, o stire falsa pretindea ca Lady Gaga a murit, incurajand vizitatorii sa viziteze un anumit site care incerca sa instaleze un virus pe computere.