Yahoo cauta cumparatori. Cine intra in joc?

Goldman Sachs si Allen & Co, consultantii traditionali ai Yahoo, pregatesc situatiile financiare ale companiei pentru a le prezenta potentialilor cumparatori, au declarat pentru Reuters surse apropiate situatiei, scrie Mediafax.

In ultimele saptamani, mai multi potentiali cumparatori, inclusiv nume mari din tehnologie si media, fonduri de private equity si companii internationale au propus numeroase variante pentru diverse active si operatiuni ale Yahoo, a afirmat una dintre surse.

"Aproape toti jucatorii au un unghi pe care vor sa-l joace", a aratat persoana citata.

Miliardarul Jack Ma, fondator si director general al gigantului chinez de comert online Alibaba, a declarat intr-un discurs sustinut la Universitatea Stanford ca este foarte interesat de achizitia Yahoo in intregime.

El a aratat insa ca nu a discutat cu Yahoo despre o intelegere in ultimele doua saptamani, de cand se afla in vizita in Statele Unite.

Compania are probleme, dar va evalua timp de cateva luni o posibila decizie strategica. Yahoo a anuntat recent ca a apelat la serviciile Allen & Co pentru o "evaluare strategica pe termen lung".

Fondul de private equity Silver Lake Partners si-a aratat interesul pentru Yahoo, a aratat una dintre sursele citate.

Intr-o notificare transmisa luna trecuta angajatilor, directorii Yahoo au anuntat ca consultantii financiari "analizeaza interesul manifestat de mai multi investitori", care au propus companiei diverse variante.

Yahoo a respins in 2008, sub conducerea lui Jerry Yang, o oferta de preluare de 47,5 miliarde de dolari din partea Microsoft. Intre timp, cele doua companii au intrat in parteneriat in domeniul cautarilor online. In prezent, valoarea de piata a Yahoo este de putin peste 17 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri