Techcrunch.com, Shazam, StumbeUpon.com sau Wikipedia.com sunt cateva dintre proiectele “all time” pe care antreprenori si manageri romani cu activitati online le apreciaza. Vezi de ce proiecte proprii pe Internet sunt mandri si, de asemenea, ce aplicatii mobile considera ca au iesit in evidenta.
Informatiile au fost oferite de o parte din membri juriului festivalului Internetics. www.internetics.ro

Bogdana Butnar, industri manager Google Romania este mandra de blogul personal, cel mai mult apreciind proiectele Wefeelfine.org, Techcrunch.com si NikeGrid.com. Butnar nu a oferit o aplicatie mobila pe care o prefera in mod special.

Antreprenorul Eugen Erhan, designer si fondator Fredo & Pid’Jin, spune ca acest proiect “i-a schimbat viata”. Proiectul care l-a impresionat insa cel mai mult de-a lungul timpului este Reddit.com – “e atat de mare si frumos ca nici nu as sti de unde sa incep sa vorbesc despre el”. Totodata, el apreciaza Cracked.com, pentru ca a reinventat comedia scrisa, si TED.com. Ca aplicatie mobila, Erhan scoate in evidenta Shazam, pentru ca “scuteste pe toata lumea de fredonatul cu ton intrebator”. (Shazam este o aplicatie de recunoastere si identificare a interpretilor majoritatii melodiilor cantate vreodata - n.r.)

Andrei Lascut, brand manager Grolsch, spune ca unul dintre subiectele "de suflet" pentru el este Ursus Evolution. "Acesta a fost primul proiect pe care l-am coordonat care a fost structurat asfel incat componenta de online sa joace un rol cat mai important. Rezultatele obtinute astfel au marit considerabil ROI-ul intregului proiect", spune el.

Printre proiectele internationale care l-au impresionat a fost Neostream, site-ul agentiei Neostream Interactive, pionieri ai animatiei Web, lansat spre finalul anilor '90. "Imi plac foarte mult conceptele care stau la baza site-urilor ViaMichelin.com si Stumbleupon.com.

Razvan Valceanu, general manager Romania si Rep. Moldova la BitDefender, mentioneaza doua proiecte in care a fost implicat si care considera ca au iesit cum si-a dorit - cresterea numarului de fani de pe Facebook (peste 34.000). "O actualizam zilnic cu informatii despre amenintarile informatice, interactionam continuu cu utilizatorii nostri, primim si dam feedback-uri. Este un instrument puternic, cu ajutorul caruia ne-am consolidat relatia cu utilizatorii, ne-a ajutat in termeni de notorietate si atitudine fata de brand", spune el.

Un alt proiect ese MalwareCity, un portal pentru comunitatea software de securitate si o resursa gratuita pentru cei interesati.

Dintre proiectele internationale, sefului Bitdefender ii place Amazon.com, cel mai mare magazin de comert online din lume. "Este un model aspirational de business, spre care ar trebui sa priveasca toti cei care vor sa inceapa o afacere in online. De la modul in care e organizata informatia pe site, la oferta lor si pana la calitatea serviciului cu clientii, totul este «asa da». Personal ma intereseaza oferta lor de carti, am gasit acolo titluri care in alte parti nu existau. In plus, toata procedura de achizitie e extrem de simpla si rapida.

Totodata, Razvan Valceanu apreciaza Facebook.

"Niste baieti destepti care au realizat o platforma unde oamenii pot interactiona intre ei. Este o idee simpla, pe care au incercat multi sa o puna in practica, dar ei au reusit sa combine toate elementele potrivite - raspunde nevoii utilizatorilor de a se exprima, incurajeaza asocierea si comunicarea, dozeaza optim distractia, cu informarea, educarea etc. Ce imi place la Facebook este ca te tine la curent cu tot ce se intampla in jur, fiind si un barometru pentru industria in care lucrezi si un instrument indispensabil de business. Pe scurt, a reusit sa se infiltreze in toate aspectele vietii oamenilor, lucru care, desigur, are avantaje si dezavantaje", mai spune seful pe Romania al BitDefender.

Al treilea proiect apreciat, tot un gigant, de data aceasta non-profit, este Wikipedia, deoarece este o enciclopedie libera, la care poate contribui oricine.

La fel ca si Eugen Erhan, si Razvan Valceanu apreciaza, pe mobile, aplicatia Shazam Encore.

Calin Fusu, general manager la Neogen, este cel mai mandru de BestJobs si dintre proiectele proprii recente de Zumzi.

Site-urile sale preferate sunt "cele pe care le folosesc cel mai des" - Google, Wikipedia si Facebook.

Dintre aplicatiile pe mobil, seful Neogen apreciaza Foursquare.

Cristian Manafu, managing partner la Evensys, spune ca este cel mai mandru de blogul sau, Manafu.ro. "Am lucrat la multe proiecte de publishing online la inceputul anilor '90 care mi-au oferit o experienta consistenta in mediul online. Din pacate nu au rezistat timpului, insa pentru acele vremuri erau idei care isi propuneau sa creasca piata de Internet din Romania", mai spune el.

Dintre proiectele internationale, Manafu apreciaza IMDB.com, "cel mai tare site pe care l-am descoperit in 1998, dar si tot ce exista sub umbrela Google si Facebook, fireste".

Ca si Razvan Valceanu si Bogdana Butnar, si Manafu apreciaza, pe mobile, Shazam Encore.

Wall-Street.ro apreciaza comentariile dumneavoastra! Ce proiecte online/mobile vi se par cele mai reusite?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri