Agentia de publicitate online independenta Infinit Solutions urmareste afaceri de circa 1,3 mil. euro in 2011, la noua luni compania generand afaceri de 1 mil. euro. Circa 30% din venituri au provenit din publicitate, restul fiind creatie sau implementare, conform oficialilor companiei, pentru wall-street.ro.
Compania subliniaza ca este cea mai mare firma de interactiv independenta din Romania. „Am crescut de cinci ori in perioada 2007-2009 datorita faptului ca am introdus pe piata autohtona o solutie completa, la cheie, care ofera masurare completa clientilor”, spune Alex Cernatescu, presedinte si CEO al companiei ce are 30 de angajati. Printre clientii firmei se numara Praktiker, Rompetrol, Honda sau Adama.

Actionariatul companiei este impartit intre Alex Cernatescu (70%) si Andrei Cernatescu (30%).

Intrebati ce parere au de studiul IAB/PwC asupra pietei de publicitate online (evolutie de doar 4% pe primul semestru al anului curent), oficialii companiei au raspuns, sec, „noi nu am fost inclusi in studiu. Ne-am inscris recent in IAB insa, si acest lucru va fi rectificat”.

Ei considera insa ca piata de publicitate online nu a crescut nici macar cu 4% pe primul semestru ci, din contra, a scazut. „In studiu au fost incluse mai multe companii decat in aceeasi perioada a anului precedent. Daca ar fi fost aceleasi, anuntul ar fi implicat scadere a pietei”, subliniaza Alex Cernatescu.

Printre concurentii Infinit se numara iLeo sau HiperActive.

Wall-Street.ro va reveni cu amanunte si declaratii suplimentare ale oficialilor Infinit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri