Google multumeste iarasi investitorii anuntand crestere solida a profitului

Google a raportat vineri o crestere puternica a profitului in trimestrul incheiat in septembrie, pe masura ce reteaua sociala proprie continua sa evolueze si telefoanele bazate pe Android au castigat cota de piata, scrie presa internationala.

Profitul companiei a crescut cu 26%, la 2,73 mld. dolari, veniturile companiei ridicandu-se la 9,72 mld. dolari, peste estimarile analistilor.

Larry Page, directorul executiv al Google care i-a luat locul lui Eric Schmidt in aprilie, beneficiaza de pe urma leadership-ului companiei pe segmentul de advertising pe motoarele de cautare. Google, care face cei mai multi bani din publicitatea de pe motorul de cautare propriu, ar putea acoperi 76% din aceasta piata in SUA, in crestere de la 74% in 2010 si 70% in 2009, conform companiei de cercetare Emarketer.

Numarul de click-uri pe reclame a crescut cu 28% in al treilea trimestru al anului fata de aceeasi perioada a lui 2010, in timp ce pretul mediu per click s-a redus cu circa 5%, conform companiei.

Page incearca sa concureze cat mai eficient cu Facebook, cea mai mare retea sociala din lume, cu proiectul propriu Google+. Serviciul companiei are peste 40 de milioane de utilizatori, in crestere de la 10 milioane in iulie.

Sistemul de operare Google Android a devenit cel mai important din lume, propulsat de producatori de terminale precum HTC, Samsung Electronics si Motorola Mobility. Veniturile din mobile advertising vor atinge circa 2,5 mld. $ pe an, conform lui Page.

Mai mult de 190 de milioane de mobile Android au fost activate pe glob si acest numar este in crestere.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri