El explica astfel o rata de adoptie pe care o considera buna pentru cel mai nou browser Microsoft, Internet Explorer 9.

El a fost adoptat de la lansarea din primavara de peste 6% din romani si de peste 12% dintre utilizatorii autohtoni de Windows 7. Pe plan globa, IE 9 acoperea 20,4% din piata in luna august.

Windows 7 are in Romania o cota de piata de circa 35%, sub media mondiala de 39%, conform datelor StatCounter. Windows XP scade constant si in Romania, urmand trendurile internationale, si in prezent acopera 57% din piata, conform aceleiasi surse.

Internet Explorer 6 a scazut puternic in ultimii ani, ajungand in Romania la o cota de circa 2%, in timp ce Internet Explorer 8 are o acoperire de circa 18-19%.

“Utilizatorii romani incep sa vada eficienta si siguranta IE9, ne asteptam ca rata de adoptie sa creasca constant, sustinuta de campaniile noastre pe retele sociale si cu bloggeri, precum si prezenta la evenimente”, considera Galos, intr-un scurt interviu cu wall-street.ro.

1. Consideri ca IE va reusi sa castige teren in Romania?


Pe ce mizeaza Microsoft in lupta cu Mozilla Firefox sau Google Chrome? In primul rand pe viteza mai mare a IE9 precum si pe securitatea sporita, subliniaza Tudor Galos.

Citeste si:

Intrebat ce browser ar alege daca nu ar exista Internet Explorer, oficialul companiei a raspuns voalat. “In lume exista zeci de browsere. Nu m-as repezi la unul anume doar «din auzite» ci le-as testa inainte, interesandu-ma in special viteza si securitatea”.

Internet Explorer 9 “joaca in aceeasi liga” cu Firefox si Chrome, principalii concurenti ai companiei. Firefox este lider de piata atat in Europa cat si in Romania si analistii estimeaza ca, pe plan global, browser-ul Microsoft va scadea sub 50%, conform unei analize a companiei de cercetare Net Applications.

IE va scadea sub pragul de 50% in luna iunie 2012. In luna august, IE a pierdut aproximativ sapte zecimi dintr-un punct procentual in ceea ce priveste cota de utilizare, ajungand la 55,3%, un nou minim pentru browser. In ultimul an, IE a pierdut 6,9% din piata la nivel global.

Pe retelele sociale, utilizatorii au pareri impartite in ceea ce priveste Internet Explorer. Multi critica browser-ul, considerandu-l plin de buguri si de erori in timp ce altii, referindu-se in special la Internet Explorer 9, subliniaza ca este un browser bun, care merita incercat. “Asta este si ceea ce cerem utilizatorilor – sa incerce. Nu pretindem sa il si adopte imediat, insa macar sa-l incerce si sa vada despre ce este vorba”, spune Galos.

Alt site cu proiecte bazate pe IE9 este BeautyOfTheWeb.com.