Profitul Amazon.com a scazut puternic in trimestrul trei al anului, coborand mult sub estimarile de pe Wall Street si ducand la reducerea valorii actiunilor companiei cu 17%, marti, scrie ChicagoTribune.com.
Profitul Amazon s-a ridicat la 63 mil. dolari, in scadere cu 73% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Vanzarile pe trimestrul incheiat la 30 septembrie s-au ridicat la 10,9 miliarde dolari, in linie cu estimarile analistilor.

Tom Szkutak, director financiar al companiei, a subliniat ca declinul profitului a avut ca si cauza investitiile in expansiune. Amazon va deschide 17 depozite noi si a investit puternic si in noua linie Kindle, business-ul de web hosting precum si in continut digital.

Compania nu a oferit informatii mai concrete despre planurile de viitor ale sale, spunand doar ca precomenzile pentru Kindle Fire au fost atat de bune inca “producem cu milioane de bucati mai multe decat aveam in plan initial”.

Amazon nu a oferit niciodata informatii despre vanzarile Kindle, compania concurand cu alte cititoare electronice dedicate, printre care Nook al Barnes & Noble sau Sony Reader.

Pe trimestrul patru, compania estimeaza venituri operationale undeva intre 200 si 250 milioane dolari, in scadere de la veniturile operationale de anul trecut care s-au ridicat la 474 mil. $. Vanzarile companiei urmeaza sa se ridice undeva intre 16,45 mld. $ si 18,65 mld. $.

Tableta Kindle Fire va fi lansata pe 15 noiembrie. La pretul de 200$, Kindle Fire ofera conectivitate WiFi, fara 3G. Nu are camera si nici microfon.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri