Guvernul roman nu a inaintat nicio cerere catre Google pentru a scoate vreun clip de pe Youtube, conform unui nou raport al companiei. Alte state au luat actiuni si au notificat compania americana privind clipuri cu continut neadecvat – vezi care sunt ratiunile pentru care alte tari au notificat Google.

Google a publicat pe o pagina speciala numarul de cereri primite din partea guvernelor statelor de eliminare/blocare a unor clipuri de pe YouTube. Romania, ca si alte tari din lume, nu figureaza in graficele companiei, semn ca guvernul “a trimis sub 10 cereri, sau niciuna”.

Marea Britanie este unul dintre statele care a dorit eliminarea multor clipuri – 135 de clipuri in perioada iulie-decembrie 2010, precum si eliminarea a peste 93.000 de link-uri care duceau catre site-uri scam.

Guvernul Germaniei a cerut excluderea clipurilor care includeau imagini Naziste in timp ce SUA a cerut stergerea clipurilor ce prezentau politisti producat acte de brutalitate.

Un alt instrument interesant este cel al traficului atras de servicii ale Google pe mapamond. In acest grafic este inclus si traficul din Romania – puteti sa il vedeti, pe o perioada de timp la alegere, aici. Per total, traficul generat de romani pe site-uri apartinand de Google a ramas relativ constant.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri