Apple a achizitionat compania suedeza C3 Technologies care detine un sistem sofisticat de procesare de harti cu ajutorul carora pot construi harti tridimensionale. Apple ar putea incerca astfel sa “loveasca” in Google Maps, scrie presa internationala.
In prezent, atunci cand utilizatorii device-urilor iOS cer directii de mers, rezultatele vin prin intermediul Google Maps – deoarece Apple nu are un sistem propriu.

Deal-ul este estimat de analisti la circa 240 mil. $. Actionarul majoritar al companiei a fost SAAB AB care detinea 57,8% din firma, echivalentul a 150 mil. $. Achizitia a fost realizata anul trecut insa abia acum a iesit la lumina faptul ca noul proprietar este Apple.

Tehnologia C3 permite sa integreze imagini tridimensionale in harti traditionale 2D si in alte fotografii. (VEZI VIDEO mai jos)

“Spre deosebire de Google sau Bing, toate hartile noastre sunt explorabile la 360 de grade”, a declarat in prima parte a anului curent Paul Smith, chief strategy officer al C3 Technologies. “Totul, fiecare cladire, copac, fiecare semn, de la centrele oraselor pana la suburbii, pot fi vazute in 3D – nu doar cateva cladiri”.

Apple a aratat interes mare in companii producatoare de aplicatii de cartografiere in ultimii ani. In 2010, producatorul iPhone a cumparat compania Web Poly 9. Inainte de achizitie, Poly 9 oferea un glob 3D, direct pe browser.

In 2009, compania cu sediul in Cupertino a cumparat Placebase, un concurent al Google Maps.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri