Doug Richard, unul dintre veteranii industriei de online si Angel Investitor, subliniaza ca investitiile necesare in lansarea noilor proiecte in 2011 s-a redus cu 90% fata de sumele necesare in 2005 si cu inca pe atat fata de anii '90, a subliniat el in cadrul How to Web.
„M-am intalnit recent cu un manager de start-up si mi-a cerut doar 20.000 de lire, bani necesari pentru lansare si dezvoltarea initiala. Daca eram in 2005, suma ar fi fost de 200.000 de lire, in timp ce daca eram in 1997, probabil ca suma ar fi fost de 2 milioane”, subliniaza el.

Cea mai buna modalitate de a castiga a ramas insa neschimbata de-a lungul anilor. „Construieste un proiect excelent. Dificultatea ramane la fel de mare ca in anii '90, insa rezultatele astazi sunt mai rapide si mai vizibile, poate chiar mai satisfacatoare”, sustine Doug Richard.

El subliniaza ca, in prezent, banii de la business angels nu mai sunt atat de importanti. „Rolul Venture Capitalistilor este impins inapoi. Cei cu bani nu mai domina lumea ca inainte. Intr-adevar, pot cumpara market share, pot cumpara advertising dar, cu foarte putini bani, in prezent, poti sa iesi in fata”.

Sursa foto: schoolforstartups.co.uk
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri