Unul din cei mai importanti oameni de la conducerea unei companii din industria IT si-a exprimat parerea, in exclusivitate pentru wall-street.ro, despre cel mai “nociv” virus al societatii moderne: SOCIAL MEDIA.
Directorul IT, care a ales sa nu isi dezvaluie identitatea, considera ca retelele de socializare ne vor transforma in curand in simpli roboti: fara viata, fara trairi si fara sentimente. Motivul este unul destul de clar: timpul, si asa mult petrecut in fata calculatorului, cat si accesarea acestor retele de socializare pot fi extrem de nocive pentru sanatatea fizica si psihica a celor din jurul nostru. Aceasta tendinta trebuie stopata, este de parere managerul din industria IT.

Va prezentam mai jos opinia sa despre “viitoarea generatie de roboti”.

Tatal, copiii, studentul austriac si…Facebook

“Eu le-am interzis copiilor mei sa aiba cont pe Facebook. Simplu. Ce avantaj iti ofera reteaua de socializare? Pierzi mai bine de doua ore pe zi cu oameni pe care nu ii cunosti, nu stii cine sunt, cu se ocupa, ce preocupari au, practic nu stii nimic despre nimeni.

Una dintre fiicele mele, in varsta de 11 ani a venit la mine si mi-a zis: “Tati, eu sunt dependenta de Facebook. Ce pot sa fac?” Si-atunci am incercat sa ii sterg contul deschis pe reteaua de socializare. Nici nu poti sa-l stergi. Este o minciuna!

Nu mai departe, exemplul unui student din Austria care a dat Facebook in judecata si a prezentat un teanc de hartii in care sunt salvate toate informatiile publicate dupa ce, in prealabil, si-a sters contul.

[In varsta de 24 de ani,
Max Schrems, un student la facultatea de drept, a adunat 1.222 pagini de informatii despre activitatea lui personala si profesionala de pe Facebook pe un CD. Acestea contineau statistici pe care le-a sters in 2010, invitatii carora nu le-a dat niciodata curs si alte sute de detalii. Astfel, studentul austriac a pornit o campanie online care si-a propus ca retelele sociale, care aduna peste 800 MILIOANE utilizatori, sa repecte legile europene de protectie a datelor cu caracter personal.]

Nu exista un control al vietii “de dupa Facebook”, continua managerul companiei multinationale din industria IT.

Mai avem viata privata? Nu mai avem. Si lumea nu stie cum sa foloseasca tehnologia pentru a se apara. Este un pericol social pentru ca s-a scapat de sub control. Eu cred ca este o chestiune de timp pana cand se va interzice o astfel de comunicare. Are o putere mai mare decat armatele mondiale.

S-a abuzat de naivitatea oamenilor. Ori controlezi tu, ori esti controlat!

Oamenii si dorinta acerba de popularitate

"Oamenii cauta popularitate? Ei bine, popularitate, dar nu una cu orice pret! In momentul in care omul vede ca sfera lui privata este atacata de sute de milioane de oameni, care este beneficiul unei astfel de existente virtuale? Prietenii adevarati te vor suna la telefon sau iti vor bate la usa. Retelele sociale nu iti ofera prieteni adevarati. Mai mult de 4-5 prieteni adevarati oricum nu poti avea daca esti ocupat. Trebuie cautate alte variante de comunicare, alte cai prin care sa ne putem spune gandurile, ideile si chiar trairile"

Messenger vs. Facebook

Reprezentantul companiei sustine ca "exista si alternative la aceste retele sociale, dar sa nu ne imaginam ca acestea sunt cele mai bune variante .Interactivitatea cu prietenii pe Messenger este diferita fata de cea de pe Facebook. Sfera privata nu este atat de expusa ca si in cazul retelei de socializare. Comunicarea este esentiala. Ea trebuie sa existe. O diferenta intre o comunicare utila, esentiala si o comunicare in pierdere de vreme si sacrificarea sferii private".

Cand pisica nu-i acasa…

"Nu demult am citit un articol din presa straina in care am aflat ca un american instarit a fost jefuit si i s-a luat totul din casa. Cum s-a intamplat? Ei bine, hotii au fost prinsi ai au dezvaluit atunci cele petrecute. Acestia au intrat pe contul lui de Facebook, s-au facut prieteni si acesta a aratat pozele cu tablourile de valoare din casa, unde se afla seiful si si-a aratat mai multe poze de-acasa si le-a zis acestora ca urmeaza sa plece in concediu pentru o perioada de trei saptamani.

Asadar, in concluzie, mai vrei sa cauti popularitatea cu orice pret? Iti mai doresti o existenta expusa in spatiul virtual al internetului? Si sunt alte mii si mii de astfel de exemple…



Statistici uimitoare despre evolutia Facebook in Romania

Ultimul studiu dat publicitatii de socialnetworks.ro indica o crestere fulminanta a utilizatorilor retelei de socializare Facebook in Romania:


• O crestere de 5 ori mai mare fata de 2010 la peste 5 milioane utilizatori anul acesta;
• 115 prieteni are in medie un utilizator pe Facebook;
• Orasele din Romania cu cei mai multi utilizatori pe Facebook: Bucuresti (32%), Timisoara (5%), Cluj-Napoca (5%), Constanta (4%), Iasi (4%), Brasov (3%);
• Raportul barbati vs. femei: 50%/50%;
• 23 de zile/luna petrec utilizatorii romani pe Facebook;
• 40% dintre romani acceseaza retelele sociale de la serviciu;
• 34% dintre utilizatori acceseaza retelele sociale de pe mobil
• 1 ora si 6 minute petrec in medie utilizatorii pe Facebook;
• Intre orele 20-22 se autentifica cei mai multi utilizatori;
• 60% dintre elevi si studenti acceseaza Facebook de la scoala;
• 53% dintre angajati intra pe Facebook de la birou;
• 5,96 like-uri da un utilizator in medie pe zi;

Pe voi cum v-a influentat acest curent al SOCIAL MEDIA? Ati devenit dependenti sau ati ramas indiferenti? COMENTATI AICI!

Foto: sueworthington.com


1. Pe ce retele de socializare ai deja cont?

2. Pe ce retele de socializare ai deja cont?

3. Intentionezi sa renunti la contul tau de pe retelele de socializare?







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri