Un cofondator al retelei sociale Diaspora a murit la 22 de ani

Ilya Zhitomirskiy, cofondator al start-up-ului Diaspora care pune accent pe securitatea datelor personale si control oferit utilizatorilor, a murit, a declarat un purtator de cuvant al companiei. Avea 22 de ani.

Cauza mortii lui Zhitomirskiy nu este inca cunoscuta, si nici compania nici medicii din San Francisco nu au oferit detalii, scrie USAToday.com.

“Ilya a fost un vizionar, cofondator al unei companii care spera sa ofere o experienta sociala mult mai buna”, a spus Peter Schuman, purtator de cuvant Diaspora. “Suntem foarte tristi ca a plecat dintre noi. Este o pierdere mare pentru noi si familia sa”.

Zhitomirskiy a fost unul dintre studentii care au inceput proiectul Diaspora la Universitatea din New York.

Plasandu-se ca un “anti-Facebook”, grupul a reusit sa atraga contributii de peste 200.000 de dolari prin intermediul website-ului Kickstarter.

Site-ul se promoveaza ca fiind “o comunitate placuta si creativa care te pune pe tine in control”.

Intr-un video postat pe Vimeo in aprilie 2010, atunci cand Diaspora cauta pentru prima oara finantari, Zhitomirskiy si-a descris viziunea. “Nu va mai trebui sa fiti la cheremul corporatiilor mari care va impun reguli de securitate a datelor personale si a impartasirii de fisiere”.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, se declara a fi un sustinator al proiectului. In mai 2010 el a spus ca “Este foarte bine ca se incearca un asemenea proiect. Ma vad pe mine insumi in ei”, a spus Zuckerberg.

Despre autor

Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri