O firma de IT si un fost editor lanseaza ôprima retea sociala de carteö din Romania

Firma de IT Bit-Soft si Alexandra Rusu, fost editor la Humanitas, vor lansa pe 23 noiembrie Booktopia, o retea de socializare ce isi propune sa ofere cititorilor posibilitatea de a scrie recenzii si pareri. Investitiile in dezvoltarea proiectului se vor ridica la o suma de pana la 15.000 euro.

Bit-Soft detine actiuni majoritare in proiect. Alexandra Rusu, 30 de ani, a fost timp de cinci ani senior editor la Humanitas, lucrand un an si jumatate si in cadrul editurii All.

„Boooktopia este o retea sociala bazata pe pasiunea pentru citit, o biblioteca vie, aflata in continua transformare, si o noua comunitate de opinie in zona cartii. Booktopia nu este o retea afiliata unei publicatii, edituri sau unei alte institutii culturale, un instrument de marketing, o librarie sau un catalog on-line (aceste servicii sunt oferite prin parteneriat). Valorile in care crede Booktopia sunt evaluarea publica, independenta a produselor editoriale de pe piata romaneasca; votul majoritatii care nu inlocuieste, dar completeaza in mod necesar opinia criticului; cartea care iese in strada, naste discutii si prietenii”, considera Alexandra Rusu.

Fiind un demers „in premiera pe piata locala”, primele luni se va incerca cresterea continutului si consolidare. Ulterior, in 2012, se vor incerca solutii „mai putin clasice” de monetizare, conform Alexandrei Rusu.

In prima faza, proiectul va fi facut cunoscut in cadrul targului de carte Gaudeamus, care se va desfasura incepand din 23 noiembrie.

Vi se pare un proiect ce ar putea avea succes? In ce conditii? Comentati mai jos.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea New Media »Citește și
Facebook reduce calitatea streaming-ului video de pe platforme
Setari Cookie-uri