Google a anuntat ca va renunta la inca sapte servicii, incercand sa se axeze mai eficient pe proiectele care dau randament, scrie BBC.co.uk.

Printre serviciile pe care gigantul american le va trece pe linia moarta se numara Google Wave, Knol si Google Gears.

Este a treia oara cand compania americana a anuntat ca renunta la cateva dintre produsele lor, admitand implicit ca ele nu au avut succesul scontat. Expertii spun ca aceste esecuri ale gigantului vor face pe utilizatori sa se gandeasca mai bine inainte sa inceapa sa foloseasca servicii ale companiei.

Compania a anuntat “curatenia de toamna” pe blogul oficial.

“Suntem in proces de a inchide un numar de produse care nu au avut impactul pe care ni l-am fi dorit, integrand pe altele ca optiuni in servicii mai mari si incheind total pe altele”, a spus Urs Holzle, vice presedinte de operatiuni la Google.

Cele sapte produse la care va renunta compania sunt Google Wave, Google Bookmarks List, Google Friends Connect, Google Gears, Google Search Timeline, Knol si Renewable Energy Cheaper than Coal.

Unii analisti considera ca Google incearca sa isi axeze eforturil pe batalia cu rivalul Facebook, prin reteaua sociala proprie Google+.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Google reduce din nou tarifele pentru serviciile cloud corporate