Cele doua grupuri Merck au fost separate prin Tratatul de la Versailles, ca parte a reparatiilor platite de Germania dupa Al Doilea Razboi Mondial. Ambele companii detin drepturi asupra marcii Merck, insa in regiuni geografice diferite.

Merck KGaA a cerut unui judecator din New York sa oblige Facebook sa ofere informatii care sa ajute la stabilirea modului in care grupul german a pierdut pagina de Facebook si capacitatea de a o administra.

Potrivit plangerii depuse la tribunal, Merck KGaA a incheiat un contract cu Facebook in martie 2010 pentru utilizarea exclusiva a paginii, dar a descoperit in octombrie ca aceasta era folosita de grupul american Merck & Co.

Compania Facebook "nu a cooperat" in restabilirea controlului si a parut a fi evaziva in comunicarea cu grupul german, se arata in plangere.
"Deoarece Facebook este un important vehicul de marketing, pagina are o valoare ridicata pentru Merck, iar insusirea ilegala a acesteia produce prejudicii grupului. Nu este clar cum s-a intamplat asa ceva sau cine este de vina, iar Facebook nu furnizeaza informatii despre ce s-a intamplat", sustine Merck KGaA.

Citeste si:

Merck KGaA a avertizat ca ar putea declansa o actiune in instanta referitoare la incalcarea contactului si amestec in afacerile grupului, dar nu a indicat pe cine va da in judecata.

Facebook nu a raspuns imediat la o cerere de a comenta acuzatile. Reprezentantii celor doua gerupuri Merck au refuzat sa comenteze.

Merck & Co are sediul in statul american New Jersey si a avut in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de aproape 36 miliarde de dolari (27 miliarde de euro), in timp ce Merck KGaA, cu sediul in Darmstadt, Germania, a raportat venituri totale de 7,6 miliarde de euro.

Compania Facebook este inregistrata in statul american California.