Dragos Stanca, seful regiei Q2M, a subliniat ca despartirea business dintre Q2M si Intact Interactive despre care wall-street.ro a scris marti, s-a realizat amical, dupa discutii ce au inceput „de cateva luni”, nefiind legata de obiective de vanzari ci mai ales de decizia strategica a Intact de a internaliza vanzarile pe intreg grupul, a subliniat Stanca pentru wall-street.ro.
Surse din piata familiare cu situatia au declarat marti pentru wall-street.ro ca Intact Interactive a renuntat la a vinde publicitate pe site-urile proprii prin intermediul regiei lui Dragos Stanca. Acesta din urma nu a putut fi contactat la ora aparitiei stirii, el fiind plecat din tara, neavand Internet si fiind pe alt fus orar.

„Ca dovada ca nu este vorba de niciun conflict, deocamdata, RadioZu.ro, TopGear, GoodFood si ScienceFocus – parte a Intact Media – raman la noi”, a mai completat Dragos Stanca. El a mai spus ca tranzitia dinspre echipa lui de vanzari spre echipa Intact „se va face cu suportul nostru total. Nu e deci nicio despartire brusca si niciun conflict”.

STIREA INITIALA

Surse: Despartire “brutala” intre Intact Interactive si Q2M - ce motive se afla in spatele deciziei

Intact Interactive, compania new media a Intact Media Group, si Q2M a lui Dragos Stanca, au pus capat colaborarii incepute in urma cu un an in urma careia regia vindea spatiile publicitare ale site-urilor Intact, au declarat pentru wall-street.ro doua surse familiare cu situatia.

Sursele nu au dorit sa fie numite. Oficialii Q2M nu au putut fi contactati pentru a oferi amanunte.

“Despartirea dintre Intact si Q2M a fost una brutala, Dragos Stanca (foto) a fost anuntat foarte brusc de decizia de rupere a relatiilor”, a subliniat o sursa de incredere pentru wall-street.ro. “Motivele sunt faptul ca dupa renuntarea la publicatiile pe print au ramas multi oameni de vanzari in-house «pe afara», fara mare activitate, si apoi Q2M nu si-a atins targetul de vanzari, nerealist de la inceput”, mai spune sursa care subliniaza ca, in ciuda rezilierii contractului, Q2M ar putea vinde in continuare RadioZu.ro, printr-un contract separat.

In februarie 2011 Intact Interactive “batea palma” cu regia Q2M care urma sa vanda publicitate pe site-urie a1.ro, antena3.ro, antena2.tv, euforia.tv, financiarul.com, sfin.ro, myconfidential.ro, totulredus.ro si vdtonline.ro. In 2011, numarul de site-uri vandute de Q2M a urcat, adaugandu-se nume precum TopGear.ro, GoodFood.ro sau ScienceFocus.ro. Practic, la finalul lunii septembrie 2011, Q2M vindea toate site-urile Intact Interactive, mai putin Jurnalul.ro si GSP.ro.

Dragos Stanca declara la finalul anului precedent, intr-un articol exclusiv Wall-Street.ro ca "in doar 12 luni de activitate am devenit un player din top 3 in piata regiilor/brokerilor online – ca marime a retelei si a volumelor de campanii circulate – si un jucator important ca agentie interactiva”. In 2012, compania a anuntat la finalul anului precedent ca urmareste sa isi consolideze portofoliul in zona de regie, urmand sa puna un accent tot mai mare si pe zona de agentie – clienti directi.

Q2M este o companie de vanzari, marketing, PR si comunicare online, formata la sfarsitul anului 2010 prin achizitia de catre Global Digital Invest si management buyout a F5 X-Media, structura de vanzari interactive si proiecte cross-media a F5 Webcorp, parte a grupului Realitatea-Catavencu.

Sursa foto: Pagina Facebook Dragos Stanca


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Redactiile Antena 3 si Observator se separa