Autoritatile din SUA, FBI-ul si Departamentul de Justitie au chemat in instanta sapte persoane ce sunt acuzate de acte de piraterie realizate prin intermediul platformei de file sharing Megaupload. Autoritatile din State considera aceasta actiune una dintre cele mai ample din istoria securitatii informatice din regiune, scrie NYTimes.com.
Megaupload, unul dintre cele mai populare platforme de impartasire de fisiere de pe Internet, permitea utilizatorilor sa transfere fisiere mari precum filme si muzica in mod anonim. Companiile de media au acuzat de mai mult timp platforma de incalcare a drepturilor de autor la scara larga. Megaupload a fost, in final, acuzata ca ar fi cauzat daune de 500 de milioane de dolari producatorilor si detinatorilor de drepturi ale artistilor si alte pagube de 175 milioane de dolari prin vanzarea de publicitate si abonamente premium.

Site-ul a fost inchis de catre FBI si nu mai poate fi accesat in prezent.

Patru din cele sapte persoane trimise in instanta, printre care si fondatorul Kim Dotcom (nascut cu numele Kim Schmitz) au fost arestate vineri in Noua Zeelanda. Ceilalti trei sunt inca in libertate. Toate cele sapte persoane sunt acuzate de acte de piraterie, incalcarea drepturilor de autor si acte conspirationale. Daca acestea vor fi dovedite, ei vor putea primi pana la 20 de ani de inchisoare.

FBI-ul a mai ridicat bunuri in valoare de 50 mil. de dolari din locuintele invinuitilor, dezactivand si un numar ridicat de servere si dezactivand inca 18 domenii care erau interconectate cu Megaupload.com. Dotcom avea bunuri in valoare de milioane de dolari, printre care si un Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe si un Cadillac roz din 1959.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri