Curtea de justitie din Noua Zeelanda a ordonat luni retinerea fondatorului platformei de file-sharing Megaupload, desi el a negat absolut toate capetele de acuzare care i-au fost aduse la cunostinta, printre care si spalare de bani si piraterie online, scrie Telegraph.co.uk.

Ttodata Kim Dotcom, cetatean de origine germana, a subliniat ca procurorii incearca sa il portretizeze ca fiind un personaj extrem de periculos. Dotcom, cunoscut si ca Schmitz, a cerut eliberare pe cautiune prin intermediul avocatului sau, care a spus in fata instantei ca Dotcom nu reprezinta niciun fel de pericol si ca nu va ascunde nimic, nici nu va incerca sa isi restarteze business-ul.

“Domnul Dotcom neaga toate capetele de acuzare aduse si spune ca nu face parte din nicio Mega Conspiratie”, a declarat avocatul apararii, Paul Davison, luni.

De cealalta parte, procurorul Anne Toohey spune ca Dotcom reprezinta “risc extrem” intrucat ar avea acces la fonduri si isi poate aranja usor transport in afara tarii, avand totodata si multiple identitati.

Dotcom, in varsta de 38 de ani, alaturi de alte trei persoane, a fost arestat vineri dupa ce politia a intrat cu forta in locuinta sa, la cererea FBI-ului. Politia l-a scos cu forta pe Dotcom dintr-o camera blindata in care acesta se refugiase.

Dotcom, imbracat in pantaloni negri si costul, a stat pe tot parcursul judecatii tacut.

Grupul, supranumit de procurori “Mega Conspirationistii” (Mega Conspiracy – in original) a fost acuzat ca ar fi generat daune de peste 500 milioane de dolari artistilor si companiilor de software si ar fi generat peste 175 milioane de dolari din advertising si abonamente.

Sursa foto: Geektech.in

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri