Comoditate, flexibilitate si, de ce nu, acces nelimitat la noutati. Este vorba despre activitatea oamenilor, care in ultimii ani folosesc internetul tot mai mult ca sursa principala de informare.
“Traim in simbioza cu ajutorul instrumentelor informatice, crescand intr-un sistem de interconectare in care ajungem sa nu mai invatam informatii noi pentru ca le gasim foarte usor pe motoarele de cautare", potrivit unui studiu realizat de mai multi profesori de psihologie de la Universitatile Columbia, Wisconsin si Harvard din Statele Unite, informeaza Business Insider.

Este drept ca datorita serviciului de cautare dezvoltat de Google, gigantul american face viata mult mai usoara milioanelor de utilizatori de internet, dar cati stiu ca folosirea motoarelor de cautare poate avea un efect extrem de nociv asupra memoriei?

„Atunci cand oamenii se asteapta sa aiba acces permanent la informatii, memoreaza mai putina informatie, dar tin mai usor minte unde este accesibila informatia”, potrivit studiului.

Cu alte cuvinte, in loc sa ne amintim numele tuturor presedintilor SUA sau ai anilor in care a domnit un conducator, retinem exact locul unde putem gasi aceste informatii pe Google.

"Sa-ti doresti sa ajungi cat mai putin dependent de gadgeturi, ar putea fi numai nostalgie in acest moment ", mai scrie in studiu.

Tot oamenii de stiinta spun ca a te baza pe internet nu e un lucru asa de rau, mai putin insa in momentul in care smartphone-ul tau sau tableta raman fara baterie.

Foto: captura Google
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri