De cateva zile, bloggeri mari si mici comenteaza decizia surprinzatoare a celui mai citit blogger din Romania, Zoso, de a renunta la a scrie pe site. Asa cum ii sta bine unuia dintre cei mai controversati blogeri din Romania, reactiile au fost impartite si de aceasta data – unii aplauda decizia, altii, din contra, spera ca el sa se razgandeasca. Care au fost insa motivele renuntarii sale?
Cum era de asteptat, este vorba de un cumul de factori pe care Vali Petcu, autorul din spatele Zoso.ro, i-a explicat pentru wall-street.ro.

“Unul ar fi mirarea mea vizavi de reactia lui Catalin Tenita, care nu s-a suparat ca a facut o tampenie, ci ca cineva a spus in piata publica asta. Si asta e una din problemele industriei, ne place sa tinem gunoiul sub pres”, spune Vali Petcu, referindu-se la un conflict avut cu co-fondatorul ZeList.ro.

Dupa ce “acest mic conflict a escaladat, doi oameni au inceput sa imi toarne despre Catalin chestii. El e un tip super ca persoana, dar e un muncitor prost, si asta se vede din Zelist si din alte varii proiecte in care e implicat. Dar m-a surprins ca oameni care in public il lauda si il recomanda, pe la spate sunt nemultumiti de el (una dintre persoane ii este client). Nu inteleg de ce recomanzi si altora pe cineva care face o munca de care nu esti multumit. Nu inteleg de ce continui sa lucrezi cu el”, continua Vali Petcu.

Contactat de wall-street.ro, Catalin Tenita a spus ca nu vrea sa comenteze mai mult decat a scris pe blog, completand ca “niciodata nu m-am ferit de polemici rezonabile, cu conditia ca cei in dialog sa isi arate un minim de respect si nu sa recurga la injuraturi care ar face sa roseasca un birjar. Orice alta fraza pe tema asta inseamna doar pierdere de timp”.

Un al treilea motiv al renuntarii la blog scos in evidenta de Vali Petcu este mai general – “nu mai vreau sa fiu intr-o industrie pe care oamenii o autodistrug cu buna stiinta. N-am de ce. E inutil si riscant”, spune, in stilul ce l-a caracterizat de-a lungul ultimilor ani, pe Vali Petcu.

El subliniaza ca nu pune punct din cauza oamenilor care il injura, nu l-a deranjat nici faptul ca i-a fost vandalizata masina sau ca i-au fost deranjati parintii, ca i-au fost publicate pe net poze cu domiciliul sau ca “il porcaie non-stop diversi anonimi” acuzandu-l de spam, tabloidizare sau trafic umflat.

“Mi le-am asumat si le inteleg, oarecum. E ciudat insa cand oamenii care o fac sunt prieteni cu prietenii mei sau sunt tolerati sa actioneze asa pentru ca asta e singurul raspuns care poate fi dat la ce scriu. Cumva, problema e la cel ce scrie, nu la cel ce face prostia”, explica el.

Vali Petcu scrie pe blogul personal de aproape sapte ani, zilnic. De la un punct, a devenit, probabil, inertie, insa pentru a isi satisface aceasta nevoie Vali Petcu spune ca are acces la tot felul de bloguri, de la imobiliare la Internet. “Am zeci de domenii inregistrate – cum iti suna LegendeUrbane.ro sau Faimos.ro? Vointa sa fie”.

Pe blog, Vali Petcu a anuntat ca vrea sa isi gaseasca un post de munca la o firma din Brasov. Intrebat in ce industrie ar dori sa lucreze, autorul Zoso.ro a spus ca in prezent nu stie. “Am anuntat prieteni din tot felul de industrii, de la farmacie la advertising. Ma voi adapta. Am inceput munca la 16 ani, am scris poezii la revista scolii, am fost jurnalist, sofer, strateg, sef de echipa, consultant, detepist, administrator de retea. Ceva ceva voi gasi. Mi-ar placea sa lucrez in publicitate, ma atrage mult ideea de guerrila marketing. Ah, si stiu circuite integrate, am diploma de electronist junior din 1988”, spune el, zambind.

Planul de renuntare la blog nu este insa total definit. “Am decis sa nu mai scriu pe zoso.ro, dar blogul va ramane online, pentru ca oamenii gasesc chestii utile pe el. Mai am niste datorii fata de companii care mi-au dat produse la test, deci un articol voi mai scrie sigur. Mai departe nu stiu. Poate dupa 3 luni ma apuc iar. Poate nu”, incheie el.

Resurse suplimentare: Vali Petcu anunta pe scurt decizia de renuntare la blog – “nu mi-a scazut traficul, nu este un hoax, nu am un plan”.

Consideri ca Vali Petcu nu va mai scrie pe Zoso.ro, sau este doar o decizie temporara sau o campanie de marketing? Cum comentezi decizia sa?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri