Toate datele inregistrate pe site-ul de file sharing MegaUpload ar putea fi sterse saptamana aceasta, lucru care ar putea afecta pe cei care au folosit serviciul in mod 100% legal, pentru a face backup fisierelor business sau de alt fel, scrie Cnet.com citand un raport al Associated Press.
Raportul a fost intocmit de o autoritate juridica din statul Virgina, SUA, care ar fi ordonat Carpathia Hosting si Cogent Communications Group – doua companii pe care MegaUpload le-a angajat pentru a stoca date – sa inceapa stergerea informatiilor incepand cu ziua de joi.

Toate bunurile MegaUpload au fost retinute de catre guvernul SUA si conturile bancare au fost inghetate. Din acel moment, MegaUpload nu a mai putut plati companiile partenere precum cele doua numite mai sus.

MegaUpload a fost inchis subit pe data de 19 ianuarie intr-o actiune pe care multi o numesc cea mai ampla de acest gen. Totodata, fondatorul MegaUpload si alti asociati ai sai au fost arestati fiind acuzati de piraterie online si fraude.

Multe milioane de oameni din intreaga lume au folosit MegaUpload pentru a stoca si accesa copii neautorizate de seriale, filme, muzica, pornografie sau software. Insa unii utilizatori MegaUpload au folosit serviciul pentru a isi salva (backup) fisiere legitime.

Unii dintre acei utilizatori si-au exprimat furia impotriva actiunii de inchidere permanente a MegaUpload. Unul dintre cititorii Cnet a spus, de exemplu, ca “Milioane de oameni si-au incarcat fisiere legate de munca pe MegaUpload si depind de serviciile site-ului pentru a isi hrani familia. Unul sau doi oameni din guvernul american decid soarta a milioane de oameni. Este imoral, lipsit de etica si de-a dreptul barbar”.

Avocatul apararii spune ca cel putin 50 de milioane de utilizatori MegaUpload au date care nu ar trebui sterse de pe site, intrucat acestea sunt fisiere legale, folosite in mod nefraudulos.

Cum comentati iminenta stergere definitiva a datelor stocate pe MegaUpload? Dumneavoastra ati incarcat vreodata fisiere pe platforma? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri