Facebook ar putea depune miercuri documentatia pentru listarea la bursa de la New York printr-o oferta publica initiala de 5 miliarde de dolari si a selectat Morgan Stanley si patru alte banci ca aranjori ai operatiunii, au declarat surse apropiate discutiilor pentru IFR, preluat de Reuters si citat de Mediafax.
Compania fondata de Mark Zuckerberg in 2004 se pregateste sa efectueze cea mai mare oferta publica initiala efectuata vreodata in industria IT.

Tinta de finantare de 5 miliarde de dolari este una preliminara si ar putea fi ridicata in urmatoarea perioada, in functie de cererea din partea investitorilor, noteaza IFR.

Celelalte banci selectate ca aranjori sunt Goldman Sachs, Bank of America Merrill Lynch, Barclays Capital si JP Morgan, insa sindicatul ar putea fi extins mai tarziu, au adaugat sursele citate.

Reprezentantii Facebook au refuzat sa comenteze informatiile.

Documentatia pentru oferta publica initiala prevede debutul actiunilor Facebook la bursa de la New York in luna mai.

Initial, zvonurile din piata indicau o oferta publica initiala de 10 miliarde de dolari, insa chiar si la 5 miliarde de dolari Facebook ar depasi orice listare efectuata vreodata in industria IT, inclusiv cea a Google, care a atras 2 miliarde de dolari la debut.

Analistii estimeaza ca oferta publica initiala a Facebook ar putea stabili un nou minim record in privinta comisionului acceptat de aranjori pentru a castiga "privilegiul" de a organiza operatiunea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri