Dupa cum s-a speculat, Facebook a inaintat ieri cererea pentru IPO . Reteaua sociala care are in prezent 845 milioane de utilizatori activi si profit de 1 mld. $ la venituri de 3,7 mld. $ urmareste sa stranga din listarea la bursa 5 mld. $.
Daca Facebook va reusi sa se alinieze planurilor si compania sa atinga o valoare de 100 miliarde de dolari, valoarea actiunilor lui Mark Zuckerberg (27 de ani), fondator al companiei, va fi de 28 miliarde de dolari. Fondatorul detine in prezent 28,4% din actiuni.

In paralel insa, reteaua sociala va imbogati si pe cateva persoane care probabil nu ar fi banuit in urma cu cativa ani ca vor fi lovite de un asemenea noroc. Artistul graffiti David Choe a fost invitat in 2005 de catre Sean Parker, pe atunci presedinte al companiei, sa picteze peretii primului birou Facebook din Palo Alto, California. Ca mod de plata, Parker a oferit lui Choe sa aleaga intre “mii de dolari” sau actiuni.

Cu toate ca lui Choe i s-a parut putin probabil ca ideea lui Zuckerberg si lui Parker sa aiba succes, a ales totusi actiunile. Dupa ce compania se va lista pe bursa, artistul va fi insa mai bogat cu 200 de MILIOANE de dolari.

Sursa foto: DavidChoe.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri