ACTA sau “Anti Counterfeiting Trade Agreement”, iar pe intelesul tuturor ca “Tratatul comercial impotriva produselor contrafacute” este un subiect foarte intens dezbatut in aceste zile. Creatorii mini-serialului animat Robotzi, CreativeMonkeyz, au publicat un filmulet in care explica foarte clar ce presupune cu adevarat ACTA, cum ne-ar putea afecta libertatea si la ce riscuri ne supunem daca acesta lege va fi adoptata de Parlamentul European.
ACTA este o initiativa legislativa al carei scop este de a crea standarde unanim acceptate la nivel international in privinta protejarii proprietatii intelectuale fiind semnat pentru prima data pe 1 octombrie 2011 de mai multe state precum Statele Unite ale Americii, Australia, Coreea de Sud, Canada sau Japonia.

Creatorii mini-serialului Robotzi acuza marile corporatii internationale ca nu isi pot adapta afacerile internetului in forma libera a acestuia facand tot posibilul sa-l controleze.

Acestia sustin ca in spatele intentilor pozitive se ascunde o nevoie disperata de a detine controlul asupra fluxului de informatie care ar urma sa fie ingradit sau pedepsit prin diferite sanctiuni.

Pentru mai multe detalii despre ACTA, vizualizati filmuletul de mai jos:


Foto: captura CreativeMonkeyz.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri