Un student britanic in varsta de 26 ani a fost condamnat la opt luni de inchisoare pentru ca a "spart" serverele companiei in urma cu aproximativ un an, relateaza publicatia HuffingtonPost.
Cazul tanarului este considerat a fi cel mai grav de acest gen din Marea Britanie iar tribunalul englez a sanctionat fapta sa cu inchisoare de pana la opt luni.

Glenn Mangham a admis infiltrarea pe site-ul retelei de socializare din dormitorul sau intre lunile aprilie si mai din 2011.

Mai mult, actiunile sale puteau conducela distrugerea „intregii intreprinderi”, ceea ce a starnit temeri in randul autoritatilor americane de spionaj industrial.

Tanarul, student la o facultate cu specializare in dezvoltarea de software, scosese la iveala mai demult brese de securitate ale Yahoo! si a spus ca isi dorea sa faca acelasi experiment si pe reteaua de socializare Facebook.

Procurorul cazului a respins afirmatiile tanarului, sustinand ca studentul „a actionat cu determinare, convins de ingeniozitatea de care a dat dovada”.

Facebook a cheltuit 200.000 dolari pentru fapta lui Mangham, care a declansat „o ancheta concertata, consumatoare de timp si costisitoare” a FBI si a tribunalului britanic.

Foto: saintel.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri