Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii on-line, mizeaza pe o crestere cu cel putin 25% a cifrei de afaceri in acest an, la 1,4 milioane de euro, datorata atat serviciilor cu valoare adaugata oferite, cat si majorarii numarului de clienti.
“In 2011, compania a raportat un business de 1,12 milioane de euro, veniturile din piata romaneasca reprezentand 40% din cifra de afaceri, fata de 20% in anul precedent. Anul trecut am lucrat cu aproape 50 de clienti din Romania si din strainatate”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO Zitec.

Conform declaratiilor sale, in 2011 aproximativ 65% dintre clientii Zitec au fost companii locale, restul provenind din tari precum SUA, Grecia, Franta, Canada, Marea Britanie, Germania, Cipru sau Egipt. In acest an, Zitec isi va continua dezvoltarea pe piata autohtona, mizand pe atragerea de clienti de calibru, dar in acelasi timp, va urmari activ si cresterea portofoliului de parteneri din strainatate.

In 2011, compania a dezvoltat modelul de business de incubator tehnologic investind 50.000 de euro in start-up-ul american Zipongo, proiect sustinut de investitori de calibru precum Founder Collective, doctorul Neal Baer, producator al serialului ER si Peter Dolan, fost CEO al gigantului farmaceutic Bristol Myers Squibb.

Proiectul este menit sa ajute oamenii care isi doresc un stil de viata echilibrat sa descopere si sa cumpere mancare sanatoasa. Acesta cuprinde doua aplicatii online: Zipongo Healthy Deals si Zipongo zLife, precum si variantele lor pentru telefoane mobile, disponibile atat pentru Android, cat si pentru iPhone.

In 2011, Zipongo si-a concentrat atentia pe sprijinirea consumatorilor pentru a cauta si consuma produse alimentare sanatoase, prin intermediul ofertelor tip discount, de a ramane loiali si de a promova un stil de viata sanatos. Cupoanele Zipongo au fost pentru prima data lansate in cadrul lantului de magazine Andronico’s din regiunea San Francisco, Silicon Valley.

Ne vom dubla investitia in Zipongo in primele luni ale acestui an. Planul de business pentru 2012 prevede extinderea ofertelor de discount si a planurilor de diete sanatoase in alte retele de retail si centre de sanatate din SUA. De asemenea, vom continua dezvoltarea a inca doua module ale aplicatiei, ce ofera planuri personalizate de dieta si sport”, a adaugat Lapusan.

“Am incheiat anul 2011 cu o echipa de 42 de angajati, fata de 34 la finele lui 2010, si cautam activ colegi pentru posturi de Software Engineer, Quality Assurance Engineer si Graphic Designer”, a mai spus Lapusan.

Alte proiecte pe care Zitec va miza in continuare sunt HotelPeeps.com si Zidox. HotelPeeps, care cuprinde o aplicatie Facebook si o solutie online de rezervari hoteliere a absorbit in 2011 o investitie de 60.000 de euro. Pentru dezvoltarea celui de-al doilea proiect propriu, Zidox, solutie de gestionare a timesheeturilor, project/HR management si chestionare HR360 au fost investiti aproximativ 25.000 de euro.

Dincolo de investitiile programate pentru Zipongo, CEO-ul Zitec afirma ca in 2012 va continua sustinerea proiectelor proprii HotelPeeps si Zidox, dar are in plan si lansarea de noi proiecte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri