Ti se permite la munca sa stai pe Facebook, Twitter sau Google+? Sefii tai au decis ca este mai bine sa se restrictioneze accesul la retele sociale, gandindu-se ca astfel vor creste productivitatea angajatilor? Un infografic realizat la finalul lui 2011 de Socialcast urmareste cum politica privind retelele sociale la diferite locuri de munca afecteaza productivitatea angajatilor.
Pentru infografic au fost intervievati 1.400 de CIO (chief information officers - n.r.), acestia spunand ca doar 10% dintre companiile din SUA permit acces nelimitat la retele sociale de la munca. 19% dintre companii permit accesul doar in scopuri business in timp ce 54% dintre respondenti spun ca firmele lor nu permit angajatilor sa foloseasca retelele sociale la munca absolut deloc.

Cu toate acestea, infograficul arata o contradictie interesanta intre ceea ce managerii considera ca este bine si impactul negativ pe care aceste masuri le au asupra angajatilor care nu au acces la retele sociale.

Conform unui studiu realizat de Universitatea din Melbourne si citat in infografic, angajatii care interactioneaza cu prieteni in timpul muncii pe retele sociale si cei carora le este permis, din cand in cand, sa si vizualizeze clipuri video au o productivitate mai mare cu 9% decat cei carora le sunt interzise aceste lucruri.

Vezi in infografic si cum sunt influentati cei din Europa de lipsa sau acceptarea retelelor sociale la munca.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri